Kaupungin korkein kuusi kärrättiin keskustaan Joutsenosta – Valtakadun liikenneympyrän 17-metrinen on Lappeenrannan näyttävin joulupuu

Kai Skyttä

Liikenneympyrän kuusi näyttää harmaassa syyssäässä vielä kovin synkältä. Kuusen valot sytytetään 23. marraskuuta.
Liikenneympyrän kuusi näyttää harmaassa syyssäässä vielä kovin synkältä. Kuusen valot sytytetään 23. marraskuuta.

Lappeenrannan kaupungin joulukuuset nostetaan paikoilleen tällä viikolla. Kuusista suurin, Valtakadun liikenneympyrän puu, tuotiin pystytyspaikalle maanantaina erikoiskuljetuksella joutsenolaisen rivitalon pihamaalta.

Työnjohtaja Tarmo Hellström Lappeenrannan kaupungilta arvioi, että Valtakadun kuusi on noin 17 metriä korkea. Se on kooltaan samaa luokkaa kuin aiempien vuosien kuuset.

— Suunnilleen saman korkuisia ne ovat olleet, mutta ehkä vähän leveämpiä.

Hellström kertoo, että vihje hyvästä joulupuusta tuli kaupungin rakennusvalvonnalta, josta suurelle kuuselle oli haettu kaatolupaa.

— Rakennusvalvontaan oli tullut pyyntö. että valtava kuusi pitäisi kaataa. Kävimme tarkistamassa sen ja pidimme sitä hyvänä. Tässä on molemminpuolinen hyöty. Taloyhtiö sai puun pois ja me saimme hyvä joulukuusen.

Valtakadun lisäksi maanantaina ehdittiin pystyttään myös kauppatorin ja sankarihautausmaan kuuset. Kaikkiaan kaupunki pystyttään kahdeksan suurta kuusta ja yhden pienemmän Lottapuistoon.

Kuuset pystytetään myös Marian aukiolle, Katariinan torille Linnoitukseen, kaupungintalon eteen, Joutsenon torille ja Lauritsalatalon eteen. Kaikki on tarkoitus ehtiä pystyttää torstaihin mennessä.

Kuusten valot sytytetään perjantaina 23. marraskuuta, sopivasti kuukausi ennen joulua.

Kommentoidut