Lappeenrannan raviradalle on murtauduttu toistakymmentä kertaa lähimenneisyydessä, viimeksi tiistain vastaisena yönä — Murtautujat ovat usein samoja poliisin tuttuja

Raviradan tiloista anastettiin pieni määrä alkoholia tiistain vastaisena yönä. Poliisille tutut tekijät löytyivät läheisestä metsästä.

Mika Strandén

Lappeenrannan raviradan totokopit huhtikuussa 2015.
Lappeenrannan raviradan totokopit huhtikuussa 2015.

Lappeenrannan ravirata on ollut murtovarkaiden jatkuvana kohteena. Raviradan tiloihin on murtauduttu toistakymmentä kertaa viime ja tänä vuonna.

Tuorein murto sattui tiistain vastaisena yönä. Ulko-oven lasi rikottiin, ja tiloista anastettiin pieni määrä alkoholia.

Poliisi jäljitti murtautujia koiran avulla ja löysi läheisestä metsästä paikkakuntalaiset, parikymppisen ja kolmikymppisen miehen sekä anastetut alkoholijuomat. Miehet otettiin kiinni ja tuotiin Lappeenrannan poliisiasemalle. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että raviradan murtojen määrästä ei ole pidetty tarkkaa kirjaa, mutta niitä on viime aikoina sattunut paljon, ainakin yli kymmenen.

Murrot ovat päätyneet tutkintaan, ja osa niistä on selvitetty. Tekijät ovat Vainikan mukaan olleet monesti samoja, niin sanottuja poliisin vanhoja tuttuja. Nyt kiinni saadut ovat olleet ennenkin asialla.

Pekka Hölkki

Raviradan rakennuksiin on murtauduttu useita kertoja. Arkistokuva.
Raviradan rakennuksiin on murtauduttu useita kertoja. Arkistokuva.

Pahoinpitelyjä kotona, vaateliikkeessä ja ravintoloissa

Avomies kuristi avovaimoaan ja uhkasi tätä kädessään olleella veitsellä. Tapaus sattui sunnuntaina aamuyöllä parin asunnossa Lauritsalassa.

Vaimo pääsi pakenemaan ennen poliisin saapumista. Mies otettiin kiinni. Uhri kertoi kuristamisen vaikeuttaneen hengittämistä.

Farkkujen anastajan karkumatkan pysäyttänyt mies sai verta vuotavan haavan, kun anastaja puri kiinniottajaa peukaloon. Tapaus sattui maanantaina iltapäivällä Lappeenrannan keskustan vaateliikkeessä.

Nelikymppinen mies anasti farkut, irrotti hälyttimen ja pakeni juosten myyjää. Tutkinnassa selvisi, että mies oli anastanut vaatteita kahdesta muustakin keskustan vaateliikkeestä. Poliisi tutkii asiaa varkautena ja pahoinpitelynä.

Kolmikymppinen lappeenrantalaismies löi toista lappeenrantalaismiestä nyrkillä kasvoihin. Tapaus sattui maanantaina aamuyöllä lappeenrantalaisessa ravintolassa. Uhri oli kaatunut ja loukannut päätään.

Mies löi toista miestä nyrkillä kasvoihin ravintolassa Taipalsaarella perjantai-iltana. Uhrille tuli kasvoihin lieviä vammoja. Syytä lyönnille ei toistaiseksi tiedetä.

Vorot vierailivat rakenteilla olevassa kerrostalossa Tyysterniemessä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Parhaillaan selvitetään mahdollisesti anastettua omaisuutta. Sisään mentiin murtamalla ovi ja väestönsuojaan johtava ikkuna.

Poliisi on takavarikoinut entuudestaan tuntemiensa henkilöiden hallusta parin tuhannen euron arvoisen sähköpyörän.

Poliisi epäilee pyörää varastetuksi, koska henkilöt eivät pystyneet selvittämään sen alkuperää. Poliisi kehottaa kaikkia KTM Macina Cross -sähköpyörän omistajia varmistamaan, onko oma pyörä tallessa.

Noin 25-vuotias mies autoili 1,5 promillen humalassa sekä kannabiksen pöhnässä Alakylässä sunnuntaina aamuyöllä. Poliisi pysäytti ulkopaikkakuntalaisen miehen ja epäilee häntä törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Miehen hallusta löytyi pieni määrä kannabista ja marihuanaa.

Luetuimmat