Lappeenrantalaisnainen löi avopuolisoaan kokkiveitsellä, mies pelastui hätäleikkauksen ansiosta — Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden tuomion

Ismo Pekkarinen

Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion voimassa. Nainen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä 2 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Arkistokuva.
Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion voimassa. Nainen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä 2 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Arkistokuva.

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut avomiestään kokkiveitsellä lyöneen lappeenrantalaisnaisen kahden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. 

Hovioikeus piti näin voimassa Etelä-Karjalan käräjäoikeuden heinäkuussa antaman tuomion. Hovioikeus piti voimassa myös käräjäoikeuden naisen maksettavaksi määräämät 3 650 euron korvaukset.

Nainen löi avomiestään huhtikuussa lappeenrantalaisessa yksityisasunnossa illanvieton päätteeksi.

Pari oli ollut viettämässä iltaa lappeenrantalaisessa anniskeluravintolassa, jossa molemmat olivat nauttineet runsaasti alkoholia. 

Samaisessa ravintolassa he olivat tavanneet tutun pariskunnan, jonka luokse olivat illan päätteeksi päätyneet jatkoille.

Jossakin vaiheessa iltaa nainen oli hakenut keittiöstä kokkiveitsen, jolla oli puukottanut sohvalla maannutta miestään kylkiluiden väliin niin, että tämä sai hengenvaarallisia vammoja.

Mies pelastui pikaisen hätäleikkauksen ansiosta.

Asianomistajana ollut avomies ei vaatinut käräjäoikeudessa puolisolleen rangaistusta, mutta vaati tätä maksamaan hänelle korvauksia teon aiheuttamista vahingoista.

Muutosta tuomioon oli hakenut tuomion saanut nainen. Nainen piti tuomiota liian ankarana. Hän oli vaatinut tuomion lyhentämistä alle kahdeksi vuodeksi ja vankeuden muuttamista ehdolliseksi. Rangaistusta lieventävinä seikkoina hän mainitsi muun ehdottoman tuomion haitallisuuden parin kahden pienen lapsen kannalta.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, ettei lapsille aiheutuvaa haittaa voida pitää rangaistusta lieventävänä seikkana.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Etelä-Saimaa julkaisee normaalisti tuomittujen nimen, jos heidän saamansa tuomio on kaksi vuotta tai enemmän ehdollista vankeutta. Tässä tapauksessa nimi jätetään julkaisematta alaikäisen lapsen suojelemiseksi.

Luetuimmat