Saimaan kanavan ihmissalakuljetuksesta tuomitut venäläiset ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä — "Todennäköisesti valitetaan"

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi kolmikon ehdottomiin ja ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Minna Mänttäri

Ihmissalakuljetustapauksen oikeudenkäynti alkoi Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa marraskuun lopulla.
Ihmissalakuljetustapauksen oikeudenkäynti alkoi Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa marraskuun lopulla.

Kymmenien ihmisten salakuljettamisesta Venäjältä Suomeen tuomitun venäläisperheen jäsenet aikovat valittaa tuomioistaan. He ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä tuomioon Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen.

Perheen isä Sergei Bukin tuomittiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa viime viikolla viideksi vuodeksi vankeuteen ja hänen tyttärensä Tatiana Krupenina kolmeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Bukinin alaikäinen poika tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Sergei Bukinin asianajaja Joonia Streng ja Tatiana Krupeninan puolustaja Viktor Krykov vahvistavat, että tuomitut ovat tyytymättömiä käräjäoikeuden ratkaisuun. Alaikäisen pojan asianajaja Anne Tamminen ei halunnut kommentoida asiaa.

— Tyytymättömyyttä on ilmoitettu. Katsotaan helmikuun loppuun mennessä, mitä tehdään. Todennäköisesti valitetaan, Krykov sanoo.

Tyytymättömyyden ilmaisun jälkeen on 30 päivää aikaa toimittaa Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle valitus, joka osoitetaan Itä-Suomen hovioikeudelle.

Tapauksessa syyttäjänä toiminut Heidi Savurinne ei valita päätöksestä, mutta mikäli tuomitut valittavat, hänellä on mahdollisuus tehdä vastavalitus.

— Mielestäni käräjäoikeuden ratkaisu oli hyvin perusteltu, ja vastaajille tuli kohtuullisia seuraamuksia. En ole katsonut aiheelliseksi ilmoittaa tyytymättömyyttä, Savurinne toteaa.