Nopeusvalvontakamera ikuisti 148 km/h ajaneen miehen Kuutostiellä Luumäellä – Mies kiisti olevansa kuvan henkilö, oikeus tuomitsi sakkoihin

Elena Liseytseva

Käräjäoikeus katsoi vuonna 1985 syntyneen miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Arkistokuva.
Käräjäoikeus katsoi vuonna 1985 syntyneen miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Arkistokuva.

Roimaa ylinopeutta Kuutostiellä Luumäellä ajanut mies on saanut sakkotuomion Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Torstaina oikeudessa käsitelty tapaus tapahtui tammikuussa 2016.

Poliisin automaattinen kameravalvonta oli taltioinut vuonna 1985 syntyneen miehen omistaman auton Kuutostiellä. Autolla oli ollut kuvaushetkellä nopeutta 148 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus paikalla on 80 kilometriä tunnissa.

Mies kiisti poliisin esitutkinnassa olevansa kuvassa kuskin paikalla näkyvä henkilö. Mies totesi, ettei muista eikä ole varma, onko hän kuljettanut autoa kyseisenä aikana.

Oikeus kuitenkin päätyi ratkaisemaan tapauksen miestä vastaan. Oikeus ratkaisi tapauksen miehen läsnä olematta, sillä tämä ei saapunut oikeuden istuntoon.

Oikeuden mielestä nopeusvalvontakameran epäselvässä kuvassa näkyvä autoa ajava henkilö on piirteiltään hyvin saman näköinen kuin vastaaja vuonna 2017 myönnetyn passinsa kuvassa. Kirjallisista todisteista selvisi, että mies oli tullut autolla Nuijamaan raja-aseman kautta Suomeen samana päivänä. Maahan saapumisen ja ylinopeuden ajamisen ajankohdat täsmäsivät oikeuden mukaan toisiinsa.

Näin oikeuden mielestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilystä siitä, etteikö mies olisi nopeusvalvontakameran kuvassa näkyvä auton kuljettaja.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 70 päiväsakkoon.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Uusimmat uutiset