Eekoo aikoo avata Skinnarilan kampukselle Sale-kaupan — "Kilometri on pitkä matka, jos unohtuu ostaa jotain"

Sammonlahden marketit sijaitsevat noin kilometrin päässä kampukselta. Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja kuitenkin uskoo, että asiakkaita riittää Ylioppilastalon pikkukauppaan.

Skinnarilan kampuksen Sale avautuu näillä näkymin elokuun loppupuolella.
Skinnarilan kampuksen Sale avautuu näillä näkymin elokuun loppupuolella.

Etelä-Karjalan Osuuskauppa (Eekoo) suunnittelee pienen lähimyymälän avaamista Lappeenrannan Skinnarilan kampusalueelle, Ylioppilastaloon.

Eekoo on sopinut liiketilan vuokrauksesta Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Liiketila sijoittuu Ylioppilastalon ensimmäiseen kerrokseen, yliopiston puoleiseen päätyyn.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Pia Etelävuori pitää tärkeänä asiana, että kampus saa oman kaupan.
— Haluamme, että kampusalue pysyy houkuttelevana jatkossakin niin yritysten, opiskelijoiden kuin lähialueen asukkaidenkin näkökulmasta, Etelävuori sanoo.

Kampuksen kaupasta varmaan tehdään pienempiä ostoksia, ei ehkä kaikkia jauhoja ja maitoja. - Pia Etelävuori

Eekoon marketkaupan johtaja Olli Kurppa toteaa tiedotteessa, että Eekoo on pidemmän aikaa kartoittanut alueelta paikkaa pienmyymälälle.

"Kampuksen kaupasta
varmaan tehdään
pienempiä ostoksia"

Sammonlahden marketit sijaitsevat noin kilometrin päässä Skinnarilan kampukselta. Pia Etelävuori kuitenkin uskoo, että myös kampuksen omaan kauppaan riittää asiakkaita.
— Kilometri on pitkä matka, jos unohtuu ostaa jotain. Kampuksen kaupasta varmaan tehdään pienempiä ostoksia, ei ehkä kaikkia jauhoja ja maitoja. Uskon toisaalta, että jotkut tekisivät kaikki ostokset siellä, koska he asuvat ihan kaupan vieressä.

Myös Olli Kurppa toteaa tiedotteessa, että hän uskoo kampusalueella olevan kysyntää pienempää perusvalikoimaa tarjoavalle lähimyymälälle.

Aalto-yliopiston Alepasta mallia

Liiketilaan tehtävät muutostyöt sekä kaupan kalustaminen on tarkoitus toteuttaa kesällä. Myymälän avausajankohdaksi on kaavailtu elokuun loppupuolta.

Etelävuoren tietojen mukaan kampuskaupan liiketila on alle sataneliöinen. Hän arvelee, että vinkkejä kaupan kehittämiseen saa Helsingistä.
— Aalto-yliopistolla on ollut oma pieni Alepa. Varmasti saamme sieltä mallia, Etelävuori sanoo.