Ovakon tilauskirjat tuplaantuivat edellisvuodesta — Teräskonserni teki vahvimman vuosineljänneksen kuuteen vuoteen

Kai Skyttä

Ovako on rekrytoinut Imatran tehtaille tänä vuonna kymmeniä uusia työntekijöitä.
Ovako on rekrytoinut Imatran tehtaille tänä vuonna kymmeniä uusia työntekijöitä.

Teräskonserni Ovako on onnistunut kasvattamaan reilusti tilauskantaansa. Yhtiön myynti kasvoi kolmannen vuosineljänneksen aikana viime vuodesta 11 prosenttia 162 tonniin. Samalla tilauskanta on noussut peräti 50 prosenttia suuremmaksi kuin edellisvuoden vastaavalla jaksolla.
Yhtiön liikevaihto oli kesä—elokuussa 197 miljoonaa euroa, joka on 19 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten. Liiketulos sen sijaan painui miljoona euroa pakkasen puolelle. Tulokseen vaikutti yhtiön mukaan jossain määrin kapasiteetin ylösajo kasvanutta kysyntää varten.
Vuoden alusta eli tammi—elokuun ajalta yhtiön liiketulos on 38 miljoonaa euroa positiivinen.

Säästöohjelman toimet näkyvät tuloksessa

Tiedot selviävät yhtiön keskiviikkona julkistamasta osavuosikatsauksesta. Konsernijohtaja Marcus Hedblom näkee kehityksessä jatkumoa hyvin sujuneelle vuoden alkupuoliskolle.
— Tulosluvut osoittavat, että päätöksessä on vahvin kolmas neljännes sitten vuoden 2011, Hedblom sanoo tiedotteessa.
Tulosparannus on syntynyt paitsi myynnin kasvusta, myös yhtiön säästöohjelmasta. Ovako aloitti vuonna 2015 toimintojensa uudelleenjärjestelyn, jolla on tavoiteltu ensi vuoden loppuun mennessä 50 miljoonan euron säästöjä. Yhtiö on aiemmin kertonut ohjelman toteutuvan etuajassa.

Mari Pajari

Konsernijohtaja Marcus Hedblom ennakoi myynnin vetävän hyvin myös loppuvuonna. Arkistokuva.
Konsernijohtaja Marcus Hedblom ennakoi myynnin vetävän hyvin myös loppuvuonna. Arkistokuva.

Henkilöstömäärässä 200 työntekijän lisäys

Yhtiö ennakoi tiedotteessaan myös loppuvuoden sujuvan myönteisissä merkeissä. Ovako on lisännyt tuotantolinjojensa vuoroja ja muun muassa Imatran tehtailla on rekrytoitu kymmeniä uusia työntekijöitä.
Säästöohjelmasta huolimatta teräskonserni on lisännyt henkilöstönsä määrää vuoden aikana 200 työntekijällä. Ovakon palveluksessa oli elokuun lopussa 3 024 henkilöä. Imatralla terästehtaan henkilöstön määrä on 600.