Saimaan ammattikorkeakoulun hallitus hyväksyi LUT-konsernin päälinjat

Saimaan ammattikorkeakoulun hallitus näyttää vihreää valoa LUT-konsernille. Hallitus on hyväksynyt LUT-konsernin päälinjat, jotka on valmistellut kolmen korkeakoulun yhteinen projektiryhmä.

Jokaisella korkeakoululla säilyy oma hallitus ja rehtori. Konsernia johtaa konsernijohtaja, joka on Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) rehtori. Hallintopalvelut tuotetaan yliopiston alaisuudessa, jolloin ammattikorkeakoulun hallintohenkilöstö siirtyy yliopiston palvelukseen.

Saimaan ammattikoulun rehtorin Anneli Pirttilän mukaan suunnittelutyö alkaa syksyllä. Hallituksen puheenjohtaja Tuomas Telkkä kertoo, että LUT-konsernin rakentaminen on sujunut hyvässä hengessä.

Saimaan ammattikorkeakoulun omistus siirtyy syksyllä Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle. Muutoksen jälkeen Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulut sekä yliopisto muodostavat yhteisen LUT-konsernin.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.