Lappeenrantalaisesta kaupasta liki 30 000 euroa kavaltanut nainen tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen rangaistukseen

Tuomitun on korvattava kaupalle viemänsä rahat. Nainen kavalsi rahaa useiden kuukausien kuluessa ja peitteli tekojaan kirjanpitoa väärentämällä.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut ratkaisunsa tapauksessa, jossa kaupan työntekijä kavalsi liki 30 000 euroa. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut ratkaisunsa tapauksessa, jossa kaupan työntekijä kavalsi liki 30 000 euroa. Kuvituskuva.

Lappeenrantalaisesta kaupasta rahaa vienyt kaupan työntekijä on tuomittu kahdesta törkeästä kavalluksesta.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi naisen kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi naisen on korvattava kaupalle viemänsä rahat, eli lähes 30 000 euroa korkoineen.

Nainen kavalsi kaupasta 20 000 euroa vuonna 2015 ja noin 9 300 euroa vuonna 2018. Osan kavaltamistaan rahoista hän vei kaupasta ulos käteisenä, osan rahoista talletti omalle pankkitililleen.

Nainen käytti hyväksi vastuullista asemaa

Nainen tunnusti oikeudessa käyttäneensä teoissa hyväkseen erityisen vastuullista asemaansa kaupassa. Kavallukset tapahtuivat useiden kuukausien kuluessa, ja nainen peitteli toimintaansa kirjanpitoa väärentämällä. Näiden syiden vuoksi oikeus katsoi, että kavalluksia on pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeinä.

Oikeuden mukaan ensimmäisestä törkeästä kavalluksesta tulisi tuomita noin kuuden kuukauden mittainen vankeusrangaistus. Toisen syytteen vaikutus yhteiseen rangaistukseen on noin 40 päivän luokkaa. Koska syytetty edisti rikoksensa selvittämistä, se vaikuttaa lieventävästi rangaistuksen pituuteen.

Kuuden kuukauden mittainen vankeusrangaistus on käräjäoikeuden mukaan oikeudenmukainen näistä teoista. Tuomio on ehdollinen, koska naisella ei ole aiempia tuomiota.

Tuomio on lainvoimainen.

Kommentoidut