Nuijamaan linja-autoliikenne ohjataan kulkemaan Imatran tai Vaalimaan kautta — Toistaiseksi bussit ovat kuitenkin kulkeneet Nuijamaalla normaalisti

Venäjän liikenneministeriö perustelee päätöstään liikenneturvallisuussyillä.

Mika Strandèn

Linja-autoja ja autoja Nuijamaan rajanylityspaikalla jonottamassa pääsyä Suomeen. Arkistokuva.
Linja-autoja ja autoja Nuijamaan rajanylityspaikalla jonottamassa pääsyä Suomeen. Arkistokuva.

Linja-autoliikenne Nuijamaan rajanylityspaikalta ohjataan kulkemaan Imatran tai Vaalimaan rajanylityspaikkojen kautta.

Venäjän liikenneministeriö päätti alkaa rajoittaa linja-autoliikennettä Saimaan kanavan huoltotiellä maanantaista alkaen aina maaliskuun loppuun saakka. Maanantaina tiedot päätöksen vaikutuksista olivat osin epäselviä.

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään, että rajoitus koskee kaikkea linja-autoliikennettä, myös Suomesta Venäjälle päin kulkevaa liikennettä.

Venäjän liikenneministeriö perustelee päätöstään liikenneturvallisuussyillä.

Päätös on voimassa heti

Rajoittamispäätös aiheuttaa toimia Suomen puolella. Linja-autoliikenne ohjataan Nuijamaan rajanylityspaikan sijaan Imatralle tai Vaalimaalle.

— Päätös on voimassa heti, tai oikeastaan se on sitä ollut jo eilisestä lähtien, kertoo yksikön johtaja Ari-Pekka Manninen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Manninen kertoo, että hänellä ei ole tietoa, että päätös olisi näkynyt ruuhkana muilla raja-asemilla.

Toistaiseksi bussit kulkeneet

Kaakkois-Suomen rajavartioston yleisjohtaja Kimmo Gromoff kertoo, että päätös ei ole näkynyt vielä Nuijamaan raja-asemalla.

— Liikenne on kulkenut toistaiseksi normaalisti. Bussiliikennettä on ollut tavalliseen tapaan, hän kertoo.

Rajoituksen voimassaolon ajan Brusnitsnojen rajanylityspaikan kiertotie on tarkoitus järjestää Torfjanovkan ja Svetogorskin rajanylityspaikkojen kautta.

Bussiliikennerajoituksia on tarkoitus käsitellä liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiaisen ja Venäjän varaliikenneministeri Sergei Aristovin tapaamisessa Helsingissä torstaina.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat