Atte Jääskeläisestä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Professor of Practice — Aloittaa työt elokuussa

Jääskeläinen on työskennellyt aiemmin muun muassa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja vastaavana päätoimittajana.

All Over Press/Jarno Kuusinen

Atte Jääskeläinen aloittaa työt Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa elokuussa. Arkistokuva.
Atte Jääskeläinen aloittaa työt Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa elokuussa. Arkistokuva.

Atte Jääskeläinen on valittu Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Professor of Practiceksi. Yliopiston hallitus on nimittänyt Jääskeläisen tehtävään 1. elokuuta alkaen. Jääskeläisen työsuhde on osa-aikainen ja voimassa toistaiseksi.

Jääskeläinen työskentelee paraikaa Oxfordin yliopiston Reuters-Instituutissa ja on vieraileva tutkija Oxfordin lisäksi myös London School of Economics and Political Sciencessa.

— Jääskeläisen kokemus digitalisaation mukanaan tuomasta liiketoiminnan murroksesta sekä sen vaatimasta muutosjohtamisesta on poikkeuksellisen laaja, sanoo yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa tiedotteessa.

Media-alan tutkimusta

Media-alan liiketoiminnan digitalisoitumista ja sen johtamista on tutkittu Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa pitkään. Jääskeläinen on nyt toinen johtaja kansainvälisessä projektissa, joka tutkii Euroopan kansallisten uutistoimistojen tulevaisuuden liiketoimintamalleja.

Yliopiston hallitus uskoo Jääskeläisen kokemuksen Suomen yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja digitalisaation aiheuttamien suurten muutosten johtamisesta olevan yliopistolle arvokkaita.

— On innostavaa liittyä joukkoon, joka haluaa osoittaa teoillaan, että maailman huippu on saavutettavissa ja ongelmat on tehty ratkaistavaksi, Jääskeläinen sanoo.

Kansainvälinen käytäntö

Lappeenrannan teknillisen yliopiston muut Professor of Practicet ovat professori Anssi Vanjoki, tutkija Pekka Sutela ja Venäjän asiantuntija Seppo Remes.

Professor of Practicen tehtävä on kansainvälinen käytäntö. Tehtävään valitaan tyypillisesti korkeatasoinen käytännön osaaja, kuten elinkeinoelämän tai julkisen sektorin johtaja, jolla on asiantuntemusta ja vaikuttavuutta yliopiston kannalta merkittävillä aloilla.

Tarkoituksena on jakaa ja siirtää käytännön ajankohtaista tietoa opetuksen ja alan kehittämiseen sekä rakentaa verkostoja elinkeinoelämään ja vahvistaa yhteiskuntasuhteita.

Jääskeläinen on työskennellyt aiemmin muun muassa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja vastaavana päätoimittajana sekä STT:n toimitusjohtajana. Hän joutui jättämään paikkansa Ylessä viime keväänä Yleisradion Tarrafame-yhtiötä koskevan uutisoinnin jälkeen.