Joutsenossa Alkon ja kioskin ryöstäneet saivat saaliiksi vähän rahaa ja alkoholia – Holtiton pakomatka päättyi, kun päihtynyt kuljettaja ajoi varastetun auton katolleen

Kahdelle miehelle luettiin syytteet kahdesta ryöstöstä Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Johanna Erjonsalo

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa on saanut syytteet kaksi paikkakuntalaista miestä, jotka tekivät 12. syyskuuta ryöstön Alkoon sekä R-kioskiin Joutsenossa. Ryöstöt tehtiin puukolla uhkaamalla.

Alkosta miehet saivat saaliiksi neljä pulloa alkoholijuomia. Myyjä pääsi siirtymään pois kassan luota, ja puukolla uhkaillut yritti avata kassan puukolla, siinä onnistumatta.

Kioskilla syytetyt saivat puukolla uhaten kassasta rahaa 326 euroa 95 senttiä, sekä 10 raha-arpaa.

Syytteen mukaan miehet varastivat auton Joutsenosta teollisuushallin pihalta. Noin 20 kilometrin holtittoman ajon jälkeen auto suistui tieltä Ilottulan suunnalla ja päätyi katolleen. Auto meni lunastuskuntoon.

Miehistä toinen, 1991 syntynyt, on esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä kuvatunlaisiin ryöstöihin, autovarkauteen ja rattijuopumukseen, ja toinen, 1995 syntynyt, on myöntänyt avunannon ryöstöihin.

Syytteet ovat molemmille törkeistä ryöstöistä, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta sekä toiselle rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kuljettajana toimineella, ja puukkoa kantaneella miehellä oli syytteen mukaan veressään ajon jälkeen muun muassa alkoholia, amfetamiinia ja Mdma-huumetta (ekstaasia).

Koska käytössä oli teräase ja tekijöitä kaksi, kyse on syytteen mukaan törkeästä ryöstöstä. Miehet olivat myös tiedustelleet kohdetta ja pukeutuneet tunnistamista vaikeuttavasti. Törkeästä ryöstöstä lievin rangaistus on kaksi vuotta vankeutta.

Miehet ovat olleet vangittuina. Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisunsa myöhemmin.

Luetuimmat

Kommentoidut