Päihtyneenä punaisia päin ajanut ja toiseen autoon Imatralla törmännyt kuljettaja tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen

Mies myönsi rattijuopumuksen ja vammantuottamuksen sekä perusmuotoisen liikenneturvallisuuden vaarantamisen, mutta kiisti laiminlyöneensä pysähtymisvelvollisuuden.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista. Kuvituskuva.

Mies on tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Teko tapahtui Imatralla tämän vuoden huhtikuussa.

Vuonna syntynyt 1996 mies ajoi varhain aamulla autoa, vaikka oli päihtynyt. Hän törmäsi toiseen autoon. Toisen auton kuljettaja sai törmäyksessä muun muassa aivotärähdyksen ja tikkejä vaatineen haavan.

Mies ei jäänyt törmäyksen jälkeen selvittämään tapahtumaa.

Mies ei halunnut tulla kuulluksi asiassa. Hän myönsi rattijuopumuksen ja perusmuotoisen liikenneturvallisuuden vaarantamisen. Hän myönsi vammantuottamuksen, muuta kiisti laiminlyöneensä pysähtymisvelvollisuuden.

Mies ajoi kovaa vauhtia punaisia päin

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi toisen auton kuljettajan ja todistajan selvittäneen, että liikennevalo oli ollut punainen, kun mies oli ajanut risteykseen.

Koska mies törmäsi toiseen autoon pitkällä varsinaisen risteyksen jälkeen, hän on oikeuden mukaan ajanut risteykseen huomattavalla nopeudella.

Oikeuden mukaan se, että mies jäänyt selvittämään asiaa törmäyksen jälkeen, on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle.

Ajon jälkeen miehen veren alkoholipitoisuus oli 1,19 promillea, mikä on hyvin lähellä törkeän rattijuopumuksen rajaa, joka on 1,2 promillea verestä mitattuna.

Miehen rikoksista vakavin oli törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Oikeus katsoi, ettei teko ole sakoilla sovitettavissa. Oikeus arvioi kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen oikeudenmukaiseksi. Rangaistus tuomittiin ehdollisena.

Tuomitun on maksettava valtiolle rikosuhrimaksua, päihdetutkimuskustannuksia ja todistelukustannuksia yhteensä noin 247 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

Uusimmat uutiset