Kommandopipoiset hyökkääjät pääsivät uhrin asuntoon sovitun tapaamisen varjolla — Syyttäjä vaatii ilma-aseella ja metalliputkella lauritsalalaismiehen pahoinpidelleelle nelikolle tuomiota tapon yrityksestä

Pahoinpitelijöille vaaditaan vankeusrangaistuksia, jotka ovat noin kolmesta vuodesta lähes seitsemään vuoteen.

Kai Skyttä

Etelä-Karjalan käräjäoikeus. Arkistokuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus. Arkistokuva.

Lauritsalalaiseen kerrostaloon elokuussa tunkeutuneille kolmelle naamioituneelle miehelle ja yhdelle naiselle on luettu syytteet Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. He pahoinpitelivät asunnossa olleen miehen henkihieveriin.
Nelikkoa syytetään tapon yrityksestä, törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.Syyttäjän mukaan nelikko yritti tappaa miehen. Syytetty nainen oli viestitellyt tuttavalleen, että uhri ”saisi kunnolla päihin”. Hän viestitti myös uhrille ja sanoi haluavansa nähdä tämän. Tapaaminen sovittiin uhrin asunnolle. Nainen kävi asunnossa ja jätti ulos mennessään ulko-oven auki. Näin kommandopipoin ja huivein naamioituneet miehet pääsivät sisälle asuntoon.

Uhri olisi kuollut ilman leikkaushoitoa

Pahoinpitelijät kaatoivat uhrin maahan, löivät tätä metalliputkella, nyrkein ja potkivat häntä, ampuvat häntä useita kertoja ilma-aseilla ja viiltelivät uhriaan. Uhrin kädet sidottiin selän taakse ja hänen suunsa teipattiin. Kolmikko kuljetti uhrin ulos, jossa pahoinpitely jatkui.
Uhrin kehossa on ollut ainakin kymmenen luotia tai luodinreikää. Häneltä poistettiin luoteja muun muassa keuhkosta, paksusuolesta ja polvesta.
”Vammat olisivat johtaneet tämän kuolemaan ilman välitöntä leikkaushoitoa”, haastehakemuksessa todetaan.
Asunnossa oli myös toinen mies. Häntä lyötiin puukolla molempiin käsiin, hänen kurkulleen asetettiin puukko ja häntä kiellettiin kutsumasta poliisia.
Yksi syytetyistä miehistä kiisti esitutkinnassa syyllistyneensä tapon yritykseen. Kolme muuta syytettyä tunnusti menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla, mutta totesi ettei tarkoitus ollut tappaa tai aiheuttaa hengenvaarallisia vammoja.

Subutex- ja amfetamiinikauppaa

Pahoinpitelystä syytettyjä ja pahoinpideltyä miestä syytetään myös huumausainerikoksista. Niistä vakavin on törkeä huumausainerikos. Syyttäjän mukaan syytetty mies on laajamittaisesti ostanut, myynyt ja välittänyt Subutex-tabletteja ja amfetamiinia tammikuun 2017 ja elokuun 2018 välisenä aikana.
Syyttäjä vaatii pahoinpitelyyn osallistuneille neljälle ihmiselle vankeusrangaistuksia jotka vaihtelevat kolme vuoden ja kahden kuukauden sekä kuuden vuoden ja 10 kuukauden välillä.
Tuomio tapauksessa annetaan myöhemmin.

Päivitetty 17.12.2018 klo 18.44: Korjattu kirjoitusvirhe.