Ulkokuntosali ei ole kallis satsaus kaupungille: ”Vain kymppitonnien investoinneilla voidaan saada merkittävästi lisää liikkujia”

Mika Strandén

Kimpisen ulkokuntosali saavutti suosiota kesän aikana. Lyseon lukiolaiset Panu Käyhty (vas.) ja Kasperi Löfman katselivat keskiviikkona, kun Hannes Turppo nosti rautaa ilmaan.
Kimpisen ulkokuntosali saavutti suosiota kesän aikana. Lyseon lukiolaiset Panu Käyhty (vas.) ja Kasperi Löfman katselivat keskiviikkona, kun Hannes Turppo nosti rautaa ilmaan.

Lappeenrannan Kimpisessä on päässyt kuluneen kesän aikana treenaamaan kuka tahansa maksutta ulkokuntosalilla. Saleja on myös Myllysaaressa ja Kesämäenrinteen koulun alueella. Imatralla kuntoilemaan pääsee Ukonniemessä sekä urheilutalon edustalla.

Ulkokuntosalit ovat paitsi matalan kynnyksen helppoja treenipaikkoja, myös melko edullisia toteuttaa. Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman toteaa, että uudet kuntoilupisteet ovat kaupungin strategian mukaisia.

Paikat ovat tuoneet paljon uusia ja erilaisia käyttäjiä.

— Paikat ovat tuoneet paljon uusia ja erilaisia käyttäjiä, ihan kaikentasoisia kuntoilijoita. Kimpinen ja Kesämäki ovat malliesimerkkejä siitä, että vain kymppitonnien investoinneilla voidaan saada merkittävästi lisää liikkujia liikuntapaikkoja käyttämään.

Kimpisen paikalla oli hintaa 65 000 euroa. Kesämäen ja Myllysaaren paikat syntyivät suurempien investointien osina. Oksman arvioi Myllysaaren summan olleen joitakin kymmeniä tuhansia.

Imatrallakaan kustannukset eivät ole karanneet käsistä.

— Ukonniemessä on muutama laite, jotka maksoivat noin 5000 euroa. Urheilutalohanke oli suurempi, sadantuhannen luokkaa, liikuntapalveluiden päällikkö Teijo Kytösalmi sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.