Kaakon Viestinnän yt-neuvottelut päätökseen, tavoitteena olleet miljoonasäästöt toteutuvat – Edessä on myös irtisanomisia

Etelä-Saimaan ja Uutisvuoksen toimitukset säästyvät henkilövähennyksiltä.

Kai Skyttä

Kaakon Viestinnän yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Koronavaikutusten vuoksi yhtiöön haettiin miljoonasäästöjä.
Kaakon Viestinnän yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Koronavaikutusten vuoksi yhtiöön haettiin miljoonasäästöjä.

Etelä-Saimaata julkaisevan Kaakon Viestinnän yhteistoimintaneuvottelut päättyivät maanantaina. Neuvottelujen lopputuloksena Kaakon Viestintä irtisanoo viisi toimittajaa ja viisi toimihenkilöä.

Neuvotteluissa sovitut henkilövähennykset eivät kohdistu Etelä-Saimaan eivätkä Imatralla ilmestyvän Uutisvuoksen toimituksiin.

Irtisanomisten lisäksi joitain työsuhteita osa-aikaistetaan. Neuvottelujen alkaessa lakkautettavien työsuhteiden määräksi arvioitiin 17.

Kaakon Viestinnän tavoitteena oli saada miljoonan euron pysyvät säästöt vuositasolla. Säästötavoite saavutettiin.

Säästöjä saadaan myös muualta kuin henkilöstökuluista. Neuvotteluissa sovittiin myös työn uudelleen organisoimisesta eri toiminnoissa.

Neuvottelujen taustalla olivat koronaviruksen leviäminen, ja sen vaikutukset yleiseen taloustilanteeseen. Koronan taloudelliset vaikutukset ovat heikentäneet merkittävästi Kaakon Viestintä Oy:n tulostasoa ja kannattavuutta.

Yhtiö työllistää Kaakkois-Suomessa 245 henkilöä kuudessa alueellisessa lehdessä ja yhdeksässä paikallislehdessä.

Keskisuomalainen oyj osti Kaakon Viestinnän huhtikuussa 2019 Länsi-Savo-konsernilta. Kaakon Viestinnän lehtiä ovat Etelä-Saimaan ja Uutisvuoksen lisäksi muun muassa Kymen Sanomat, Kouvolan Sanomat, Itä-Savo ja Länsi-Savo. Paikallislehtiä ovat muun muassa Joutseno-lehti, Luumäen Lehti ja Länsi-Saimaan Sanomat.

Uusimmat uutiset