”Pikku hiljaa täältä tullaan” – Niina Ahtiainen ja Ida Sinisalo haluavat nousta beach volleyn Suomen ykköspariksi

Elena Liseytseva

Ida Sinisalo nosti ja Niina Ahtiainen valmistautui passaamaan Lappeenrannan Myllysaaren beach volley -areenalla. Tänä viikonloppuna kaksikko pelaa SM-finaalissa Jyväskylässä, ensi viikolla EM-kisoissa Latvian Jurmalassa.
Ida Sinisalo nosti ja Niina Ahtiainen valmistautui passaamaan Lappeenrannan Myllysaaren beach volley -areenalla. Tänä viikonloppuna kaksikko pelaa SM-finaalissa Jyväskylässä, ensi viikolla EM-kisoissa Latvian Jurmalassa.

Beach volley -pari Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen veti Lappeenrannan Myllysaaressa valmistavat treenit ennen tänä viikonloppuna Jyväskylässä pelattavia SM-finaaleja.

Ajankohta osui nappiin, sillä kerrankin sää oli lajille ominainen, aurinkoinen ja lämmin. Suomessa se on ollut tänä kesänä harvinaista, mutta eteläisemässä Euroopassa helteet ovat porottaneet hiekan jalkojen alla polttavaksi.

Siistiä, että saavutimme paikan kisoihin.

— Larnakassa olimme viimeksi, siellä oli tosi kuuma, Sinisalo kertoo.

— Mutta aina kun olemme olleet Suomessa, on ollut just hyvä ilma, Ahtiainen jatkaa.

Imatralaislähtöinen kaksikko on pelannut turnauksia joka viikko ja kiertänyt noin kymmenessä maassa.

Kausi alkoi Fort Lauderdalessa Floridassa, mutta muuten he ovat risteilleet ympäri Eurooppaa. Saavutuksina on muun muassa murtautuminen pääsarjaan kahdessa World Tourin turnauksessa.

Finaalipaikka mielessä

SM-kisoissa he tavoittelevat finaalipaikkaa. 20-vuotiaat naiset ovat aiemmin yltäneet aikuisten tasolla pronssille ja hopealle, mutta Suomen mestaruus ansiolistalta vielä uupuu.

— Ensimmäinen kultamitali on tavoitteena. Se olisi siistiä, Sinisalo sanoo.

Jyväskylässä pelaa koko Suomen parhaimmisto, joskin MM-kisoista juuri kotiutunut Taru Lahti-Liukkonen pelaa Riikka Lehtosen sijaan Anniina Parkkisen kanssa.

Lahti-Liukkosen ja Lehtosen saavuttama neljännesvälieräpaikka Wienin turnauksessa sivuaa Suomen kaikkien aikojen parasta saavutusta aikuisten MM-tasolla.

— He tekivät hyvän suorituksen, yhdeksäs sija MM-kisoissa on kova juttu. Rankingpisteitä tuli paljon, Ahtinen ja Sinisalo sanovat.

Sinisalon ja Ahtiaisen uran päätähtäin on olympialaisissa, joissa suomalaisia ei ole vielä beach volley -kentillä nähty. Sitä ennen pitäisi nousta Suomen ykköspariksi.

— Pikku hiljaa täältä tullaan. Toivottavasti jossain vaiheessa mennään ohi, Sinisalo odottaa.

SM-finaalien jälkeen kaksikkoa odottaa edustustehtävä, sillä he pelaavat Latvian Jurmalassa ensi viikolla alkavissa EM-kisoissa.

— Sen laitoimme tämän vuoden tavoitteeksi, vaikka oikeasti se oli enemmän unelma kuin tavoite. Siistiä, että saavutimme paikan kisoihin. Siellä tavoitteena on päästä omasta lohkosta jatkoon. Sen jälkeen kaikki on plussaa, Sinisalo kertoo.

Kovat saksalaiset vastassa

EM-kisojen alkulohkossa pelaa neljä paria, joista kolme parasta etenevät kerrasta poikki -systeemillä pelattaville jatkokierroksille.

Rankingissa suomalaiset ovat lohkossaan toisena kovatasoisen saksalaisparin Chantal Laboureur - Julia Sude jälkeen. Kaksi muuta paria ovat Hollannista ja Espanjasta.

Saksalaiset Ahtiainen ja Sinisalo kohtasivat ensimmäisessä World Tourin kisassaan ja hävisivät 28 minuutissa erin 21—13 ja 21—12.

Myöskään Lehtonen ja Lahti-Liukkonen eivät pärjänneet Laboureurille ja Sudelle World Tourilla paljoakaan paremmin, mutta MM-kisojen neljännesvälierässä Suomen tämänhetkinen ykköspari pystyi laittamaan turnauksen kakkossijoitetut saksalaiset tiukemmalle.

— Laboureur ja Sude ovat tosi kovia, mutta yritetään lähteä haastamaan heitä uudestaan, Sinisalo ja Ahtiainen lupaavat.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.