Postilakko pysäyttää myös sairaanhoitopiirin kirjeet — Eksote kehottaa asioimaan puhelimella ja verkossa, paitsi käyttökatkon aikana

Laskuille saa enemmän maksuaikaa ja puhelinruuhkaan on varauduttu.

AOP/Ismo Pekkarinen

Postilakko pysäyttää myös sairaanhoitopiirin kirjeitä. Eksote kehottaa asioimaan sähköisesti, laskujen maksuun annetaan enemmän aikaa. Arkistokuva
Postilakko pysäyttää myös sairaanhoitopiirin kirjeitä. Eksote kehottaa asioimaan sähköisesti, laskujen maksuun annetaan enemmän aikaa. Arkistokuva

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri pyytää asiakkaita ottamaan käyttöön sähköisen asioinnin ja e-laskutuksen, koska postilakko vaikuttaa myös terveyspiirin kirjeisiin. Myös laskujen maksuaikaa on pidennetty 30 päivään ja puhelinpalveluja sujuvoitettu, Eksote tiedottaa.

Asiakkaita pyritään tavoittamaan puheluilla ja tesktiviesteillä. Mahdollisia peruutusmaksuja ja oikaisuvaatimuksia harkitaan tapauskohtaisesti.

Sähköisten palvelujen käyttöä tosin vaikeuttaa uuden potilasjärjestelmän käyttöönotto ja siitä johtuva sähköisen asioinnin käyttökatko.

Järjestelmä otetaan käyttöön lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Käyttökatko alkaa perjantaina klo 15.30 ja päättyy maanantaina klo 16.

Katko aiheuttaa keskussairaalan yhteispäivystyksen vastaanotolla, Honkaharjun päivystyksessä ja keskussairaalan hammaslääkäripäivystyksessä vastaanottoaikojen viiveitä. Eksote kehottaakin soittamaan Päivystysapuun 116 117 ennen päivystykseen lähtemistä.

Omaolo-oirearvio toimii myös käyttökatkon aikana. Omia tietojaan voi seurata omakannasta tunnistautumalla pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

Posti- ja logistiikka-alan unionin lakko alkoi maanantaina. Lakko viivästyttää kirjeiden ja pakettien kulkua.