Baaritappelu Lappeenrannan Las Palmasissa poiki pahoinpitelytuomion

All Over Press

Baaritappelu Lappeenrannan Las Palmasissa poiki pahoinpitelytuomion

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1994 syntyneen miehen sakkoihin lappeenrantalaisessa Las Palmas -ravintolassa liki kaksi vuotta sitten tapahtuneesta pahoinpitelystä. Teosta oli syytettynä myös toinen mies, mutta hänen syytteensä oikeus hylkäsi.

Tapahtuma-aikaan elettiin joulukuista sunnuntaita vuonna 2017. Ravintolassa kavereidensa kanssa iltaa viettämässä ollut mies kertoi jonkun käyneen yllättäen hänen kimppuunsa takaapäin kuristaen. Otteesta päästyään hänet oli tönäisty lattialle ja lentänyt päin baarijakkaraa. Miehen mukaan häntä oli myös lyöty. Mies sai tilanteessa haavan silmäkulmaansa ja hänen nenänsä vääntyi.

Uhrin, kahden syytetyn ja todistajien kertomukset poikkesivat oikeudessa toisistaan. Oikeuden mielestä tapauksessa jäi näyttämättä, että hyökkääjät olisivat toimineet yhdessä ja suunnitelleet teon etukäteen. Oikeus ei löytänyt näyttöä kuristamisesta syytetyn miehen syyllisyyden puolesta, joten hänen syytteensä hylättiin.

Vuonna 1994 syntyneen miehen syyllisyyden oikeus katsoi näytetyksi todistajalausunnon perusteella. Oikeuden mielestä mies syyllistyi pahoinpitelyyn kaatamalla asianomistajan maahan ja painamalla tämän päätä lattiaan.

Oikeus tuomitsi miehen maksettavaksi 30 päiväsakkoa ja korvaamaan asianomistajalle tilapäisen haitan korvauksena 1 000 euroa sekä maksamaan tämän oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Luetuimmat