Kulku Savitaipaleen hyvinvointiasemalle muuttuu, kun uuden aseman rakennustyöt alkavat

Pääoven edessä oleva pysäköintialue muuttuu rakennustyömaaksi 13. elokuuta. Liikenne voi jatkua Maitolantiellä melkein koko rakentamisen ajan.

Minna Mänttäri

Kulku Savitaipaleen hyvinvointiaseman pääovesta päättyy 13. elokuuta uuden hyvinvointiaseman rakennustöiden alkaessa. Sisäänkäynti siirtyy vanhan laboratorion puoleiseen päätyyn.
Kulku Savitaipaleen hyvinvointiaseman pääovesta päättyy 13. elokuuta uuden hyvinvointiaseman rakennustöiden alkaessa. Sisäänkäynti siirtyy vanhan laboratorion puoleiseen päätyyn.

Uuden hyvinvointiaseman rakentaminen käynnistyy Savitaipaleella 13. elokuuta. Nykyisen pysäköintialueen muuttuessa rakennustyömaaksi alueella liikkumiseen tulee uusia ohjeita.

Asiakkaitten sisäänkäynti siirtyy pääovelta vanhan laboratorion päätyyn. Myös pääoven edessä oleva pysäköintialue suljetaan.

Tilaelementtien lähellä olevat pysäköintipaikat säilyvät käytössä. Ne on tarkoitettu ensi sijassa asiakaspaikoiksi.

Maitolantien toiselle puolelle tulee parikymmentä vinoparkkipaikkaa lähinnä hyvinvointiaseman työntekijöille. Kulku niille käy Hiienmäentien ja Olkkolantien kautta.

Jos edellämainitut pysäköintipaikat eivät riitä, autoja voi pysäköidä myös Olkkolantien varteen. Maitolantie pysyy rakentamisen aikana avoimena elementtien nostamisvaihetta lukuun ottamatta.

– Toivomme, että lähimpänä hyvinvointiasemaa sijaitsevat pysäköintipaikat jätettäisiin niille, jotka ovat huonoimpia liikkumaan. Terveemmät voivat kävellä hyvinvointiasemalle Olkkolantieltä, palvelujohtaja Kristiina Pihlajamäki toteaa.

Uusi hyvinvointiasema on kooltaan vajaat 800 neliötä, ja siihen varataan tilaa lääkärien ja hoitajien vastaanotoille, laboratoriolle, hammashoidolle, sosiaalihuollon ja psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotoille, fysioterapian apuvälineille sekä vainajille. Elementtiratkaisuna toteutettavan rakennuksen kustannusarvio on noin 2,35 miljoonaa euroa.

Uudisrakennuksen on määrä valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä. Nykyinen huonokuntoinen hyvinvointiasema puretaan pois uuden rakennuksen käyttöönoton jälkeen.