Vaimo huomautti ajankohdasta, kun lappeenrantalainen Henri Häkkinen lähti päällystökoulutukseen isänpäivänä — Moni isä vietti merkkipäiväänsä työn merkeissä

Isänpäivälounasta pidetään tärkeänä perinteenä. Myös lasten askartelemat kortit ja lahjat halutaan säilyttää.

Kai Skyttä

Henri Häkkisen lapset ovat kolme vuotta ja seitsemän kuukautta vanhoja. Vaikka tänä isänpäivänä tehtiin töitä, vapaita isänpäiviä riittää tulevina vuosina.
Henri Häkkisen lapset ovat kolme vuotta ja seitsemän kuukautta vanhoja. Vaikka tänä isänpäivänä tehtiin töitä, vapaita isänpäiviä riittää tulevina vuosina.

Sunnuntaina puoliltapäivin toiset isät asettuivat herkkulounaalle perheensä kanssa. Toiset taas viettivät merkkipäivää työn merkeissä.

— Mieluummin tämän päivän olisi viettänyt perheen kanssa, lappeenrantalainen ylipalomies Henri Häkkinen totesi.

Häkkisen isänpäiväviikonloppu kului sopimuspalokuntien päällystökoulutuksessa. Hän tunnusti potevansa lievää syyllisyyttä, kun oli kurssin johtajana moisen ajan valinnut.

Mieluummin tämän päivän olisi viettänyt perheen kanssa. — Henri Häkkinen

— Kurssilaiset ottivat asian hyvin. Vain vaimo huomautti ajankohdasta, Häkkinen kertoi.

Vaimo ja lapset nukkuivat vielä aamulla, kun isä lähti töihin. Illalla kurssin jälkeen oli tarkoitus lähteä syömään perheen kanssa ravintolaan.

— Ulkona syömisestä on tullut perinne näiden kolmen vuoden aikana, kun olen ollut isä.

Kai Skyttä

Jari Muukkosen isänpäivälounas vaihtui koulutusviikonlopun vuoksi iltakahvitteluksi.
Jari Muukkosen isänpäivälounas vaihtui koulutusviikonlopun vuoksi iltakahvitteluksi.

Kaikki kortit säästetään

Samalle kurssille osallistunut Jari Muukkonen Imatran VPK:sta myönsi tottuneensa vuosien varrella isänpäivävapaaseen. Tänä vuonna tuntui vähän siltä, kuin jotain olisi jäänyt puuttumaan.

Pettymys taisi olla suurin yhdeksänvuotiaalle pojalle. Hän oli valmistellut jotakin yllätystä isänpäivää varten.

— On sovittu, että menen illalla kurssin jälkeen lapsen luokse. Sinne on järjestetty isänpäiväkahvit.

Muukkosen tytär on jo 23-vuotias, mutta kaikki lasten antamat isänpäiväkortit ja -askartelut on säilytetty tarkasti. Kaikenlaisia omatekoisia kravatteja kuulemma löytyy varastoista.

Kai Skyttä

Taksiyrittäjä Jukka Kangasmäki juhlii isänpäivää käymällä kahvilla oman isänsä luona.
Taksiyrittäjä Jukka Kangasmäki juhlii isänpäivää käymällä kahvilla oman isänsä luona.

Perheet haluavat juhlia selvin päin

Taksiyrittäjä Jukka Kangasmäki seurasi lounasajan liikennettä Lappeenrannan Pormestarinkadun taksiasemalta. Ruokaravintoloiden ovet näyttivät käyvän tiuhaan Lappeenrannan keskustassa.

— Perheitä on liikkeellä, mutta aika vähän on isiä ja perheitä taksimatkustajien joukossa. Kaikki kulkevat tänään omillaan, taksiyrittäjä Jukka Kangasmäki arvioi.

Kangasmäki löysi isänpäivän yksityisautoilusta yhden hyvän puolen. Omalla autolla ajaminen tarkoitti sitä, ettei kuningas alkoholia ollut kutsuttu mukaan lounaalle, vaan vanhemmat viettivät aikaa lastensa kanssa selvin päin.

Kangasmäen suvussa isänpäivää on perinteisesti vietetty töitä tekemällä. Isoisä aloitti taksin ajamisen yli 90 vuotta sitten, ja sekä poika että pojanpoika ovat jatkaneet perheyrityksessä.

Jukka Kangasmäki ei ole itse isä, mutta hän vietti isänpäivää pojan ominaisuudessa. Jossain vaiheessa sunnuntaita oli tarkoitus käydä juomassa isänpäiväkahvit yhdessä 91-vuotiaan isän kanssa.

— Isoisän haudalle käyn viemässä kynttilän, mutta sen enempää en isänpäivään perehdy. Olen nyt ajanut yli 40 vuotta taksia ja vapaalla olen ollut kahtena tai kolmena isänpäivänä.

Luetuimmat