Boatex aikoo laajentaa Lavolassa Moreenikadulla – Uusi halli tuo lisää tiloja veneiden talvisäilytykselle

Myös laiturien kysyntä on kasvanut, kun mökkikauppa on piristynyt koronavuoden aikana.

Kai Skyttä

Boatex Oy toimii Lavolassa Moreenikadulla. Yritys haluaa laajentaa toimintaansa ja aikoo rakentaa lisätiloja veneiden talvisäilytykseen.
Boatex Oy toimii Lavolassa Moreenikadulla. Yritys haluaa laajentaa toimintaansa ja aikoo rakentaa lisätiloja veneiden talvisäilytykseen.

Lappeenrantalainen vene- ja laiturialan yritys Boatex Oy laajentaa toimintaansa Lavolan Moreenikadulla.

Yritys aikoo rakentaa alueelle noin 2000 nelimetrin kokoisen hallin, johon se sijoittaa asiakkaidensa veneitä talvisäilytykseen.

Boatexilla on jo Moreenikadulla valmiina noin 500 neliön tilat päätoimipaikassaan. Lisäksi yrityksellä on muualla Lappeenrannassa tiloja reilut 2000 neliötä.

Uuden tontin yritys aikoo vuokrata. Laajennusosan rakentamisaikataulu ja investoinnin suuruus ovat auki.

– Halusimme ensin odottaa kaupungin päätöksen tontista. Tarkempia suunnitelmia ei vielä ole, mutta todennäköisesti rakentamaan päästään vuoden 2022 puolella, Boatexin yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikko Vitikainen sanoo.

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta päätti kaupungin omistaman tontin vuokrauksesta Boatexille kokouksessaan keskiviikkona.

Lähes 4000 neliöisen tontin vuosivuokra on 1770 euroa. Boatexilla on myös mahdollisuus ostaa tontti omistukseensa 35 000 eurolla.

Myös laiturit käyvät kaupaksi

Vitikaisen mukaan tilat nykyisellä tontilla ovat jääneet ahtaiksi.

– Varsinkin kun kevät- ja syyssesonkien aikaan asiakkaiden veneitä liikutellaan pihalla, välillä on aika ahdasta.

Nykyisiin tiloihin Boatex voi sijoittaa kerralla 130 venettä. Uuden hallin myötä yrityksen toiminta laajentuu. Tarkkaa määrää uusista asiakkaista Vitikainen ei osaa tässä vaiheessa arvioida.

– Se riippuu siitä, minkä kokoisia veneitä meille on tulossa.

Veneiden talvisäilytyksen lisäksi Boatex huoltaa ja korjaa veneitä. Yritys toimii useiden moottorimerkkien valtuutettuna huolto- ja korjausliikkeenä. Lisäksi Boatex tekee veneisiin korjauksia ja laiteasennuksia.

Veneiden lisäksi Boatexillä on Marinetek- ja Liplap -laiturien edustus Kaakkois-Suomessa.

Koronavuoden aikana kiinnostus erityisesti pienempiin laitureihin on kasvanut.

– Ihmiset ovat nyt enemmän mökeillään ja myös mökkien kysyntä on kasvanut. Samalla ihmiset haluavat uusia laitureita rannoilleen, Vitikainen sanoo.

Liikevaihto reilut miljoona euroa

Vuonna 2012 perustettu Boatex Oy työllistää vakituisemmin neljä henkilöä, mutta sesonkiaikoina keväällä ja syksyllä henkilöstön määrä nousee noin yhdeksään.

Vuonna 2019 Boatexin liikevaihto oli 1,1 miljoonaa euroa.

Boatex toimii Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Etelä-Savon alueilla, jonne se toimittaa ja asentaa edustamiaan laiturimallistoja.

Yhtiön kaikki toimitilat on keskitetty Lappeenrantaan.