Poliisi aloittanut esitutkinnan Parikkalassa museoautoilla tehdyistä taksiajoista

Onko museoajoneuvolla harjoitettu kuljetustoiminta taloudelliselta merkitykseltään vähäistä ja harrastusluonteista vai ei?

Jukka Heinonen on ajanut taksia museoautoillaan syyskuusta lähtien.
Jukka Heinonen on ajanut taksia museoautoillaan syyskuusta lähtien.

Imatran poliisiin on otettu yhteyttä Parikkalassa museoautolla tehtävästä henkilöliikenteestä.

Parikkalalainen liikennöitsijä Jukka Heinonen on harjoittanut taksiliikennettä kahdella museoautolla syyskuusta lähtien.

Poliisin tekemän esiselvityksen mukaan asiassa on syytä epäillä rikosta, jonka johdosta asiassa on aloitettu esitutkinta.
— Asiaa tutkitaan luvattomana taksiliikenteen harjoittamisena, kertoo rikoskomisario Jyrki Hänninen.

Museoajoneuvolla saa taksiliikennelain 4 pykälän 2 momentin 4 kohdan mukaan kuljettaa henkilöitä ilman taksilupaa.

Hallituksen esityksessä taksiliikennelaiksi todetaan, että museoajoneuvolla harjoitettu kuljetustoiminta on taloudelliselta merkitykseltään vähäistä ja monesti harrastusluonteista.

— Poliisin tähän mennessä saaman selvityksen perusteella tutkittavana olevan kuljetustoiminnan on syytä epäillä olevan taloudelliselta merkitykseltään muuta kuin vähäistä ja muuta kuin harrastusluonteista, Hänninen sanoo.

Viime kädessä oikeus ratkaisee, onko tapauksessa syyllistytty rikokseen vai ei.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.