Tiistaina Lappeenrannassa varmistui yksi uusi koronatartunta

Tiina Mutila

Eksote patistelee kasvomaskien käyttöön. Kuvituskuva.
Eksote patistelee kasvomaskien käyttöön. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalassa on varmistunut tiistaina yksi uusi koronatartunta. Niiden kokonaismäärä on nyt Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) sivujen mukaan 65 kappaletta.

Sairaalahoidossa on edelleen 1–5 potilasta. Eksote ei kerro sairaalahoidossa olevien määrää, mikäli se on 5 tai vähemmän.

Etelä-Karjalan alueella on varmistettu 21. syyskuuta jälkeen 36 uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronasivun mukaan koronatartuntoja on kirjattu Lappeenrannassa kaikkiaan 44, eli yksi enemmän kuin maanantaina. Imatralla tartuntoja on todettu 10 kappaletta. Alle viiden tartunnan kuntia THL ei ilmoita.

Eksoten mukaan kasvomaskien käyttö alueella on vielä vähäistä. Niiden käyttöön tulee kiinnittää huomiota etenkin kaupoissa ja kauppakeskuksissa liikkuessaan, sisätiloissa tapahtuvissa harrastuksissa sekä muussa vapaa-ajanvietossa, joukkoliikenteessä sekä yksityisjuhlissa, Eksote opastaa.

Koko maassa 294 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 294 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 920 tartuntaa, mikä on 1 186 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 1 734 koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on THL:n mukaan viimeisten kahden viikon ajalta 49,2 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Suurin ilmaantuvuusluku on Vaasan sairaanhoitopiirin 326,8 ja pienin on Kainuun nolla tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Suomessa on todettu yhteensä 13 849 koronavirustartuntaa.

Juttua päivitetty 20.10. kello 12.15 THL:n tiedoilla.

Luetuimmat

Kommentoidut