"Tämä ei ollut elämän ja kuoleman kysymys"—KHO hylkäsi kahden tuulivoimalan rakentamisen

Olli-Pekka Härmä

Lähituuli Oy jatkaa oikeuden päätöksestä huolimatta uusien suunnitelmien parissa Muukon alueella.
Lähituuli Oy jatkaa oikeuden päätöksestä huolimatta uusien suunnitelmien parissa Muukon alueella.

Lähituuli Oy:n aikeet rakentaa lisää tuulivoimaa Joutsenon Kaukkorvenkankaalle ovat vastatuulessa.
Kahta tuulivoimalaa alueelle suunnitelleen Lähituuli Oy:n valitus Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä hylättiin Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Päätös hylkäyksestä julkaistiin torstaina.
Lähituuli Oy:n toimitusjohtaja Mika Pilli sanoo, että kahden tuulivoimalan kaatuminen ei häiritse yhtiön jatkosuunnitelmia alueella.
— Meille tämä ei ollut elämän ja kuoleman kysymys. Muukon alueella on vielä paljon mahdollisuuksia, joita visioimme eri tahojen kanssa.
Pillin mukaan Lähituuli Oy:n suunnitelmissa on uusien tuulivoimaloiden rakentaminen Muukkoon ja myös aurinkoenergian hyödyntäminen. Uudet hankkeet eivät toteudu lähivuosina, sillä alueella tarvitaan kaavoitusta.
— Lisäksi pitää selvittää, miten tuulivoimaa tuetaan jatkossa.
KHO:n hylkäyspäätöksen taustalla on Lappeenrannan teknisen lautakunnan päätös vuodelta 2015. Tuolloin lautakunta näytti uusille tuulivoimaloille vihreää valoa. Sijoituspaikan naapurit valittivat asiasta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi lautakunnan päätökset.
Lähituuli Oy vaati valituksessaan, että Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös kumotaan ja Lappeenrannan teknisen lautakunnan päätökset saatetaan voimaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat