Kourulan päiväkotikoulu rakennetaan puusta ja se saa katolleen aurinkoenergiajärjestelmän — sali on mitoitettu iltakäyttöön sopivaksi

Uusi päiväkotikoulu avautuu vuoden 2020 alussa. Mahdollisesti Ukonpuistoon tuleva puurakennus maksaa 4,8 miljoonaa euroa.

Lappeenrannan kaupunki, Päivi Virta-Salo

Nykyisen Kourulan alukeskuksen tienoilta purettaneen päiväkoti, koulu ja aikanaan myös monitoimitalo.
Nykyisen Kourulan alukeskuksen tienoilta purettaneen päiväkoti, koulu ja aikanaan myös monitoimitalo.

Lappeenrannan Kourulan uusi päiväkotikoulu rakenntaan puusta. Päiväkotikoulu tulee  joko Kourulan aluekeskukseen Katajakadun varteen tai Ukonpuistoon, noin 300 metrin päähän Kourulan aluekeskuksesta.

Tiistaina kokoontuvalle Lappeenrannan lasten ja nuorten lautakunnalle esitetään päiväkotikoulun hankesuunnitelman hyväksymistä.

Modernin puurakennuksen kustannusarvio on tässä vaiheessa 4,8 miljoonaa euroa. Katolle tulee aurinkoenergiajärjestelmä.

Rakentaminen alkaisi ensi syksynä ja rakennus otettaisiin käyttöön vuoden 2020 alussa.

Vanhaa puretaan, väistötilat tilaelementteihin

Tilojen vuokra on 452 992 euroa vuodessa. Lisäksi nykyisen päiväkodin purkaminen maksaa 150 000 euroa ja tilaelementtiväistötilat 25 000 euroa kuukaudessa.

Jos myös koulu puretaan, maksaa se 150 000 euroa ja tilaelementtiväistötilat 40 000 euroa kuukaudessa.

Uusi päiväkotikoulu rakennetaan, koska vanhan päiväkodin korjaaminen ei kannata. Kaksi lapsiryhmää on jo jouduttu siirtämään väistötiloihin Tykin kouluun ja yksi ryhmä toimii Kasarmikadulla.

Ukonpuisto tai aluekeskus

Eri paikkavaihtoehdoista hyvinvointi- ja sivistystoimi toivoo sijoituspaikaksi Ukonpuistoa. Toisessa vaihtoehdossa päiväkotikoulu rakennettaisiin nykyisen päiväkodin paikalle Kourulan aluekeskukseen.

Sijoitusvaihtoehdoista päätetään asemakaavaprosessin yhteydessä. Asemakaavasta päättävä kaupunkikehityslautakunta katsoo tämän sijainnin olevan parempi uudelle päiväkotikoululle.


Tilojen suunnittelussa otetaan huomioon muunneltavuus, monikäyttöisyys, ekologisuus, ergonomia, jaettavuus, yhteiskäyttö ja esteettömyys.

Fakta: Päiväkotikouluun 220 neliön sali

Viisi lapsiryhmää ja yksi esikouluryhmä, 144 lasta.

Kaksi luokkatilaa 1. ja 2. vuosiluokille.

Henkilökuntaa yhteensä 37.

Myös iltakäyttöön soveltuva 220 neliön sali.

Palvelukeittiö, ruoka valmistetaan Lappeen keskuskeittiössä.
Lähde: Lappeenrannan kaupunki

Korjattu 5.3. kello 21.25 mahdollista sijoituspaikkaa koskevia tietoja ja tarkennettu osa hinnoista kuukausihinnoiksi. Lisätty tieto asemakaavaprosessista ja kaupunkikehityslautakunnan näkemyksestä.

Luetuimmat