Lappeefest sai aukion ilmaiseksi — Etelä-Karjalassa tapahtumien superviikonloppu

Lappeefest sai aukion ilmaiseksi — Etelä-Karjalassa tapahtumien superviikonloppu

Lappeenranta ei peri vuokraa Lappeefestiltä Marian aukion ja Keskuspuiston käytöstä. Kaupunki on tapahtuman yhteistyökumppani ja vaihtoi vuokran näkyvyyteen alueella ja markkinoinnissa sekä perhepäiväisännyyteen ja pääsylippuihin.

Etelä-Karjalan kaupunkien tapahtumahinnoittelussa vapautus vuokrasta edellyttää yleensä joko ilmaista tai yleishyödyllistä tapahtumaa. Marian aukio on uusi paikka, ja sitä vuokraa muihin tapahtumiin Lappeenrannan kaupunkikeskusta Lakes.

Aukion vuokraaminen on jyvitetty Lakesille, sillä yhdistyksen tehtävä on saada tapahtumia sekä keskustaan että kävelykaduille yritysten läheisyyteen. Lakesin hinnasto Marian aukiolle noudattelee kaupungin toreilta perimiä tapahtumataksoja.

Imatran ja Lappeenrannan tapahtuma-alustojen taksoitus on maltillista ja melko yhtenevää. Kallein vuorokausimaksu on Ukonniemen stadionilla Imatralla. Imatra myös porrastaa Lappeenrannasta poiketen paikkojen arki- ja viikonloppuvuokrat.

Maisemallisesti maakunnan komein tapahtumamiljöö, Virran puisto, on toistaiseksi varsin edullinen paikka. Imatra Basecampin vuokraaman alueen hinnoittelu todennäköisesti muuttuu tulevissa talousarviokäsittelyissä — ainakin porrastetuksi.

Miekkailua, musiikkia ja muuta

Etelä-Karjalassa on lukuisia tapahtumia viikonloppuna. Tässä listaus isoimmista.

1. Lappeefest Lappeenrannan Maria aukiolla ja osassa Keskuspuistoa 15.—18.6. (ks. ohjelma lappeefest.fi).

2. Vuoksi Race 2017 Powerboating Vuoksen kalastuspuistossa Imatralla 15.—18.6. Nuorten maailmanmestaruusosakilpailu (ks. lisätietoja verkko-osoitteesta www.facebook.com/vuoksirace).

3. Agility SM 2017 Lappeenrannan Kisapuistossa 16.—18.6. (ks. lisätietoja verkko-osoitteesta www.agilitysm2017.fi).

4. Puolustusvoimien Suomi100-kesäkiertue Lappeenrannan Satamatorilla 16.6.

5. Sanan Suvipäivät 2017 Imatrankosken urheilukentällä, Imatrankosken kirkossa ja Imatran lyseossa 16.—18.6. Paljon ilmaiskonsertteja ja luentoja sekä maksullisia konsertteja (ks. ohjelma verkko-osoitteesta www.kansanraamattuseura.fi/sinulle/tapahtumat_ja_kurssit/sanan_suvipaivat_2017).

6. Karelia Conquest 17.—18.6. Lappeenrannan linnoituksessa. Kansainvälinen keskiaikataisteluturnaus, jonka yhteydessä ohjelmaa lapsille ja keskiaikaiset markkinat. Alle miekanmittaisille ilmainen sisäänpääsy (ks. lisätietoja verkko-osoitteesta www.lappeenranta.fi/news.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.