Lappeenrannan kaupunki antoi vahvan maskisuosituksen lukioihin ja lakkiaisjuhliin – Kimmo Jarva: "Väestön toiminta on ratkaisevassa roolissa"

Etelä-Karjalan kansalaisopiston yli 15-vuotiaiden opiskelijoiden tulee käyttää maskia.

Lappeenrannan kaupunki on antanut vahvan maskisuosituksen lukioihin. Suositus koskee sekä henkilöstöä että opiskelijoita.

Maskia tai suojavisiiriä suositellaan vahvasti myös lakkiaisiin osallistuville henkilöille, peruskoulujen ja lukioiden tiloissa asioiville koulun ulkopuolisille henkilöille sekä muiden työnantajien palveluksessa oleville koulujen tiloissa työskenteleville työntekijöille.

Peruskoulujen henkilöstö voi halutessaan käyttää työnantajan hankkimia kasvomaskeja. Ryhmä- ja luokkakohtaisten vanhempainillat järjestetään toistaiseksi ainoastaan etäyhteyden välityksellä.

Varhaiskasvatuksessa toiminta jatkuu normaalisti. Huoltajilta ei toistaiseksi edellytetä maskin käyttöä, kun lapsi tuodaan tai haetaan. Sen sijaan varhaiskasvatuksen tiloissa vierailevien henkilöiden suositellaan käyttävän maskia.

Kaupunki suhtautuu tilanteeseen äärimmäisellä vakavuudella

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva kertoo kaupungin tiedotteessa, että kaupunki suhtautuu äärimmäisellä vakavuudella tilanteeseen. Jarva korostaa myös väestön vastuuta, jotta tilanne voidaan pitää Etelä-Karjalassa nykyiseen tapaan perustasolla.

– Tilanne on erittäin vakava, ja suositusten noudattamisen tärkeyttä ei voi korostaa tarpeeksi. Väestön toiminta on ratkaisevassa roolissa. Jokaisen meistä tulisi nyt toimia esimerkillisesti ja huolehtia omalla, suositusten mukaisella vastuullisella toiminnallaan myös muiden terveydestä, Jarva sanoo tiedotteessa.

Kaupunki jatkaa toistaiseksi asiakaspalvelutoimintaa myös palvelupisteissä, mutta asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse tai puhelimitse.

Kirjastojen lainaustoiminta, nuorisotilojen ja museoiden toiminta jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan.

EKKOlta maskisuositus

Kaupungin lisäksi Etelä-Karjalan kansalaisopisto (EKKO) antoi niin ikään vahvan maskisuosituksen. Opiston opettajien ja henkilökuntaan kuuluvien tulee jatkossa käyttää maskia työssään ja opisto- sekä opetustilassa ollessaan.

Suositus koskee myös kaikkia EKKOn yli 15-vuotiaita opiskelijoita opisto- sekä opetustilassa. Liikuntakursseilla maskia ei tarvitse pitää urheilusuorituksen yhteydessä.

Vastuu maskin käytöstä, hankkimisesta ja mahdollisista kustannuksista on opiskelijalla itsellään. Henkilökunnan maskit kustantaa EKKO.

Luetuimmat