Ennätysmäärä naisia liittynyt Reserviläisliittoon — Onko Suomen juhlavuosi innoittanut naisten maanpuolustushenkeä?

Mika Strandén

Reserviläisliiton uusista naisjäsenistä jo yli puolet on asepalveluksen suorittaneita.
Reserviläisliiton uusista naisjäsenistä jo yli puolet on asepalveluksen suorittaneita.

Reserviläisliitoon on liittynyt ennätysmäärä naisia tänä vuonna. Liitossa on ensimmäistä kertaa yli 2 000 naisjäsentä.
— Reserviläisliitto on ollut vahvasti esillä naisten kutsuntoihin ja yleiseen kansalaispalvelukseen liittyneessä kansalaiskeskustelussa. Moni keskustelua seurannut nainen on varmasti kiinnostunut enemmän maanpuolustuksesta ja hakeutunut Suomen suurimman maanpuolustusjärjestön jäseneksi, arvelee varapuheenjohtaja Terhi Hakola Reserviläisliiton tiedotteessa.
Hakola uskoo, että liitto on saanut uusia jäseniä myös ahkeran some-markkinoinnin ansiosta.
— Itsenäisyytemme satavuotisjuhlavuonna maanpuolustusasiat kiinnostavat toki suomalaisia myös normaalia enemmän. Maanpuolustus on ollut vahvasti esillä yhteiskunnassamme ja mediassamme koko vuoden, Hakola sanoo.

Intin käyneet naiset

entistä innokkaammin liittoon mukaan

Reserviläisliittoon kuuluu tällä hetkellä 2 013 naisjäsentä. Heistä vain joka kolmas on suorittanut asepalveluksen. Intin käyneitä naisia on liittynyt jäseneksi aiempaa selvästi enemmän tämän vuoden aikana. Uusista naisjäsenistä jo yli puolet on asepalveluksen suorittaneita.
Myös Reserviläisliiton kokonaisjäsenmäärä on vahvassa kasvussa. Liitto ennustaa, että tänä vuonna peräti 3 300 henkilöä hakee jäsenyyttä. Se olisi toteutuessaan uusi ennätys, joka nostaisi Reserviläisliiton jäsenmäärän lähelle 38 000:aa vuodenvaihteessa.
Suhteessa eniten naisjäseniä on Pirkanmaalla. Siellä reserviläisyhdistysten jäsenistä lähes kymmenesosa on jo naisia. Uusia jäseniä on tullut eniten mukaan Pohjois-Pohjanmaalla.

Reserviläisliitto
Perustettu vuonna 1955.
Suomen suurin maanpuolustusjärjestö.
Jäseniä runsaat 37 000.
18 maakunnallista piiriä ja yli 326 paikallista jäsenyhdistystä.
Tehtävänä ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten kenttäkelpoisuutta.
Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen koulutus sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ.
Myös veteraanityötä ja -tukea.Luetuimmat

Uusimmat uutiset