Pitkän kiistan kohteena ollutta Ainonkatu 29:ää ei lähdetäkään purkamaan, vaan talo laitetaan ensin parempaan kuntoon — Uuden omistajan mukaan tilalle rakennetaan uutta "joskus tulevaisuudessa"

Rapistunut kiinteistö siistitään asumiskuntoon. Uudisrakennuksen suunnittelu aiotaan tehdä huolella.

Marleena Liikkanen

Ainonkatu 29:ssä sijaitseva kiinteistö ei häviä lähiaikoina Lappeenrannan katukuvasta, vaikka tontin rakennusoikeus on kaksinkertaistunut.
Ainonkatu 29:ssä sijaitseva kiinteistö ei häviä lähiaikoina Lappeenrannan katukuvasta, vaikka tontin rakennusoikeus on kaksinkertaistunut.

Pitkällisen rakennusoikeuskiistan kohteena ollut Ainonkatu 29:n kiinteistö Lappeenrannan Kaupunginlahden rannalla on vaihtanut omistajaa. Yrittäjät Markku ja Jukka Rusanen ostivat talon ja tontin perustettavan yhtiön lukuun.

Markku Rusasen mukaan uudet omistajat eivät pidä kiirettä tuoreen hankintansa kanssa. Ensimmäiseksi rapistuneelle rakennukselle tehdään pientä remonttia, jotta kaikki 18 asuntoa saadaan vuokrakäyttöön. Tällä hetkellä talo on osittain tyhjillään.

Joskus tulevaisuudessa vanha rakennus lähtee. — Markku Rusanen

Myös vuonna 1955 rakennetun talon ulkoasua on tarkoitus siistiä. Kiinteistö sijaitsee arvokkaalla paikalla vanhan panimorakennuksen ja puiston vieressä.

— Joskus tulevaisuudessa vanha rakennus lähtee, ja tilalle rakennetaan uutta. Suunnittelu tehdään pieteetillä: tavoitteena on saada tontille esteettisesti nätti rakennus, Markku Rusanen toteaa.

Rakennusoikeus kaksinkertaistui

Ainonkatu 29:n aiempi omistaja ja Lappeenrannan kaupunki riitelivät vuosia tontin rakennusoikeudesta. Viimein kaupunki päätti sallia kerrostalon purkamisen ja myönsi tontille lähes kaksinkertaisen määrän rakennusoikeutta aiempaan verrattuna.

Päätöksestä valitettiin, ja kiista eteni korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti. Se hylkäsi valituksen ja katsoi laaditun kaavan olevan lainmukainen.

Tontin nykyinen rakennusoikeus on 2 200 kerrosneliömetriä.

Luetuimmat

Kommentoidut