Kotkalaismiehet ammuskelivat Karhuvuoressa luvattomalla revolverilla — kohteina olivat muun muassa katulamput ja puut

Poliisi on jatkanut Kotkan Karhuvuoressa viikonloppuna tapahtuneen ammuskelun esitutkintaa.
Ammuskelun liittyen otettiin lauantaina kiinni kolme miestä. Pidätettynä ovat kotkalaiset vuonna 1992, 1989 ja 1979 syntyneet miehet. Miehet olivat tekohetkellä päihtyneitä.
— Miehet ovat poliisille tuttuja entuudestaan, mutta en nyt tässä vaiheessa voi kertoa enempää heidän taustoistaan, kertoo rikoskomisario Marko Heinonen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.
Ammuskelussa käytetty ampuma-ase löytyi etsinnän yhteydessä sunnuntaina. Aseena käytettiin luvatonta .38-kaliiperista revolveria.
— Nykylainsäädäntö on tehnyt revolverin hankkimisesta vaikeaa, eikä niihin myönnetä lupia kenelle tahansa. Luvattomia aseita sen sijaan pyörii poliisin tutkinnassa viikottain. Selvitämme parhaillaan aseen alkuperää.
Aseella ammuttiin Räskintiellä useampia laukauksia ainakin kahteen katulamppuun, lappupylvääseen sekä puuhun.
— Ainakaan vielä ei ole käynyt ilmi, että ammuskelusta olisi ollut konkreettista vaaraa kenellekään, mutta selvitämme asiaa esitutkinnassa.
Miesten tekoja tutkitaan ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena ja vahingontekona.
Havaintoja tapahtumaan liittyen voi lähettää edelleen sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 447 9574.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.