Imatralaisen kioskin ryöstänyt mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen – Ryöstäjä uhkasi myyjää väkivallalla ja sai kassasta 1 700 euroa

Mies myönsi varkauden, mutta kiisti uhanneensa väkivallalla. Oikeus katsoi, että myyjällä oli syytä olettaa joutuvansa väkivallan kohteeksi

Mika Strandén

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli Imatralla vuonna 2016 tapahtunutta kioskiryöstöä. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli Imatralla vuonna 2016 tapahtunutta kioskiryöstöä. Kuvituskuva.

Imatralaisen kioskin ryöstänyt mies on tuomittu yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mies oli mennyt imatralaiselle kioskille myöhään illalla lokakuussa 2016. Hän uhkasi kioskin myyjää väkivallalla ja sai tämän antamaan kassasta noin 1 700 euroa.

Syytteen mukaan mies oli uhannut myyjää sanallisesti ja tehostanut uhkaustaan laittamalla kätensä takkinsa taskuun ja työntämällä taskun kangasta jollakin esineellä. Myöhemmin selvisi, että miehellä oli ollut mukana vasara sekä pippurisumute.

Kasvojensa alaosan mies oli peittänyt huivilla.

Mies myönsi syyllistyneensä varkauteen, mutta kiisti uhanneensa myyjää väkivallalla.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että kyse oli ryöstöstä, sillä teko oli kokonaisuutena arvostellen vakava. Myyjällä oli syytä olettaa joutuvansa väkivallan kohteeksi.

Vuonna 1993 syntyneen tuomitun on maksettava kioskiyhtiölle 414 euroa korkoineen rikoksesta aiheutuneista vahingoista sekä vakuutusyhtiölle noin 1 400 euroa korkoineen.

Tuomio on lainvoimainen.

Kommentoidut