Weera tyhjenee, Isoon-Kristiinaan luvassa avajaishulinaa

Kai Skyttä

Liike toisensa jälkeen on lähtenyt Weerasta.
Liike toisensa jälkeen on lähtenyt Weerasta.

Kai Skyttä

Isossa-Kristiinassa odotetaan uusien liikkeiden ja ravintoloiden avautumista.
Isossa-Kristiinassa odotetaan uusien liikkeiden ja ravintoloiden avautumista.

Lappeenrannan keskustassa sijaitseva kauppakeskus Weera hiljenee entisestään. Avajaishulinaa on puolestaan luvassa naapurikauppakeskukseen Isoon-Kristiinaan.

Vaateliikkeet Vero Moda ja Jack & Jones sulkevat Weerassa ovensa ensi viikolla. Liikkeet siirtyvät Isoon-Kristinaan, jossa ne avautuvat tämän kuun lopussa. Sokos viettää siellä avajaisiaan samana päivänä.

Weeraan jää enää luontaistuoteliike Life sekä kolme vaateliikkeettä Bik Bok, Carlings ja Cubus. Jäljelle jäävät vaateliikkeet kuuluvat norjalaiseen Varner-Groupiin, joka pitää tyypillisesti nämä nuorison suosimat paikat lähekkäin.

Lähes kaikki tilat vuokralla Isossa-Kristiinassa

Nahkatuotteisiin erikoistuneen Friitalan avajaiset ovat Isossa-Kristiinassa niin ikään elokuussa, mutta tarkkaa päivää ei ole vielä ilmoitettu. Kaupungissa on pian kaksi Friitalaa, sillä Myllymäen myymäläkin pysyy avoinna.

Syyskuussa Ison-Kristiinan ruokapaikkavalikoima lisääntyy, kun Hesburger ja Obra Mexican Cantina avaavat ovensa.

Lokakuussa Sokos saa naapuriinsa naistenvaateliike Your Facen.

Ison-Kristiinan vetovoimasta kertoo se, että lähes kaikki sen tilat ovat tällä hetkellä vuokrattuina.

Weeran paikalle suunnitteilla kerrostaloja

Weeran hiljeneminen sopinee sen omistajan aikeisiin. Kiinteistökehitysyhtiö City Kauppapaikat suunnittelee suuria muutoksia Weeraan, eikä tee sinne enää pitkiä vuokrasopimuksia.

Yhtiö on hakemassa kaavamuutosta, joka mahdollistaisi asuinrakentamisen sen paikalle. Suunnitelmissa on korvata matala kauppakeskus korkeammilla kerrostaloilla, joiden alakerroksissa olisi liikehuoneistoja ja niiden yläpuolella asuntoja.

Weeran lisäksi yhtiö omistaa sen vieressä olevan ravintola Amarillon sekä naapurikorttelin hotelli Cumuluksen.

Suunnitelmia myös Armadan suhteen

Keväällä yhtiöstä kerrottiin, että se pyrkii viemään kaavamuutosesityksen kaupungille jo ennen kesälomia. Asia ei ole kuitenkaan vielä edennyt.

Yhtiön tavoitteena on selvitä kaavaprojektista vuodessa ja aloittaa rakentaminen heti, kun mahdollista.

Jos homma etenee suunnitelmien mukaan, uudet kerrostalot liikehuoneistoineen seisovat Keskuspuiston vieressä 2020-luvun alkuvuosina.

City Kauppapaikat osti Weeran ja hotelli Cumuluksen lisäksi kauppakeskus Armadan kevättalvella 2016. Yhtiöllä on suunnitelmia myös Armadan suhteen.

Weeran korttelin kehittämisen yhtiö on ilmoittanut ensisijaiseksi kohteekseen.

Avajaisia Isossa-Kristiinassa

Sokos, Vero Moda ja Jack & Jones 31.8.

Friitala elokuussa.

Hesburger ja Obra Mexican Cantina syyskuussa.

Your Face lokakuussa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.