Tuntitöissä Lappeenrannan raviradalla, lukee Hanna Holopaisen sidonnaisuusrekisterissä

Valtuuston toinen varapuheenjohtaja kertoi sidonnaisuuksistaan samalla tavalla kuin jäävää itsensä päätöksenteosta.

Marleena Liikkanen

Hanna Holopainen (vasemmalla) nousi vihreiden ääniharavaksi Lappeenrannassa viime kevään kuntavaaleissa. Hän on kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja.
Hanna Holopainen (vasemmalla) nousi vihreiden ääniharavaksi Lappeenrannassa viime kevään kuntavaaleissa. Hän on kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja.

Kuntapäättäjien sidonnaisuusrekisterin täyttämisen tarkkuudesta pitäisi Jani Mäkelän (ps.) mielestä olla vielä tarkempia ohjeita sen suhteen, mitä kaikkea sinne pitää merkitä. Esimerkiksi hän ottaa yhdistyksen hallitusten jäsenyyden.
— Jos jäsenyydestä ei ole tuloja, onko se sellainen sidonnaisuus, josta pitää ilmoittaa?, Mäkelä kysyy.
Hanna Holopainen (vihr.) on ottanut varman päälle ja ilmoittanut olevansa Lappeenrannan raviradalla tuntityöntekijänä.
— Noudatin täyttämisessä samaa periaatetta kuin päätöksiä tehdessä, eli että itsensä joutuu jääväämään päätöksenteosta, jos se koskee sellaista tahoa, johon on työsuhteessa.
Jyri Hänninen (kok.) on jäävännyt itsensä muun muassa päätöksistä, jotka ovat koskeneet hänen omistamaansa Kafiina-kahvilaa Lappeenrannan satamassa, hänen työpaikkaansa ammattikorkeakoululla ja sellaisissa yhdistysavustuksissa, joiden hallituksessa hän itse istuu.
— Yleensä jääviyskysymykset ovat hyvin selkeitä. Perusohje on, että jäävää itsesi varmuuden vuoksi.
Yrittäjänä ja valtuutettuna Hänninen sanoo miettivänsä joskus hyvinkin tarkkaan, voiko hän ehdottaa esimerkiksi tietynlaisia kehitysideoita.
— Pohdin, voinko ehdottaa sitä, vai käsittääkö joku sen väärin, jolloin jätän usein ehdottamatta ja toivon, että joku muu ehdottaa sitä.