Ryanairin lento Ateenaan myöhästyi useita tunteja teknisen vian vuoksi – Lontoosta tulleet mekaanikot korjasivat etuportaissa ollutta häiriötä

Mika Strandén

Ryanairin keskiviikon lento Ateenaan tulee myöhästymään useita tunteja. Arkistokuva ei liity tapaukseen.

Lentoyhtiö Ryanairin keskiviikon lento Lappeenrannasta Ateenaan oli useita tunteja myöhässä teknisen vian vuoksi. Koneen etuportaat eivät menneet sisään, minkä vuoksi myöskään koneen etuovea ei saatu suljettua.

Ryanair lennätti mekaanikkoja ja vaihtomiehistöä Lappeenrantaan Lontoosta. Lentokentän toimitusjohtaja Eija Joro kertoi kello 18.45 aikaan, että korjaus alkoi valmistua ja näyttää siltä, että lento pääsee pian lähtemään.

— Matkustajia otetaan jo lähtöaulan puolelle, Joro sanoi.

Kello 21.15 Joro kertoi, että matkustajat olivat koneessa ja lento oli valmis lähtemään. Milanon Bergamon kentälle menevä kone lähti ennen Ateenan lentoa hieman etuajassa aikataulustaan.

Sillä tuli vaihtomiehistöä Ateenan lennolle, sillä koneen korjaus Lappeenrannassa kesti työvuorojen yli.

Ateenan lennon piti aikataulun mukaan päästä matkaan kello 12.15. Kone saapui Ateenasta Lappeenrantaan hieman aikataulusta edellä ennen kello 12:ta.

Koneen 145 matkustajaa saivat luvan poistua kentältä odottamaan uutta lähtöaikaa.

Lennon myöhästymisestä kertoi aiemmin Yle

Uutinen on päivitetty kello 18.50. Vaihdettu aikamuotoja ja kerrottu, että lento pääsee pian lähtemään. Päivitetty kello 21.18 tiedoilla koneen lähtövalmiudesta ja Bergamon koneesta.