Kisapuiston jäähallin laajennuksen suunnittelu toistaiseksi tauolla, katon tila ratkaisee jatkon

Anssi Silvennoinen

Kisapuiston jäähallin kuntotutkimus näyttää suuntaa Lappeenrannan jäähallikeskustelulle.
Kisapuiston jäähallin kuntotutkimus näyttää suuntaa Lappeenrannan jäähallikeskustelulle.

Lappeenrannan Kisapuiston pääjäähallin peruskorjauksen suunnittelu on keskeytetty katon kuntotutkimusten vuoksi. Suunnittelun aloittamiseen oli varattu 100 000 euroa jo täksi vuodeksi.

Katon kuntotutkimus valmistui maanantaina. Tutkimuksen mukaan Kisapuiston hallin katossa ei ole välittömiä turvallisuusriskejä. Se ei kuitenkaan täytä nykyisiä paloturvallisuusmääräyksiä, eikä kestä nykynormien mukaisia lumikuormia.

Katon vaatimien korjausten laajuus ja hinta selviävät, kun hallissa teetetään palosimulointi ja tukirakenteiden kestävyys tutkitaan tarkemmin.

Sen jälkeen kaupunki päättää, mitä katolle kannattaa tehdä, miten jäähallia muuten peruskorjataan ja kuinka pitkä elinkaari sille vielä tehdään.

Kisapuiston jäähallin peruskorjauksen toisessa vaiheessa on ollut tarkoitus rakentaa muun muassa uusi sisääntuloaula jäähallin tekojääradan puoleiseen päätyyn.

Kaupungin investointiohjelmassa hankkeeseen oli varattu 1,6 miljoonaa euroa vuodelle 2018. Nyt investointivarausta esitetään aikaistettavaksi jo ensi vuodelle, mutta ei peruskorjauksen itsensä vuoksi.

— Sitä esitetään ensisijaisesti siksi, että meillä olisi ensi vuoden budjetissa euroja varattuna, jos kattoa pitää kunnostaa. Voisi olettaa, että suurin osa siitä rahasta tulee menemään katon saattamiseksi käyttöturvalliseksi, jos siihen ei osoiteta muuta määrärahaa, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman toteaa.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.