Kinnusen talon joulumarkkinat olivat tyssätä rakennusluvan muotoseikkaan: "Kyse on lähinnä väärinkäsityksestä", sanoo Jaana Kinnunen

Kinnusen talon rakennuslupaan piti hakea muutosta käyttötarkoitukseen, jos siellä halutaan järjestää tapahtumia.

Kai Skyttä

 Kinnusen talon rakennusluvan käyttötarkoituksessa ei ole mainittu tapahtumien järjestämistä, mihin rakennusvalvonta on puuttunut.
 Kinnusen talon rakennusluvan käyttötarkoituksessa ei ole mainittu tapahtumien järjestämistä, mihin rakennusvalvonta on puuttunut.

Kinnusen talon joulumarkkinoiden järjestäjät ja markkinoiden mahdolliset kävijät voivat huokaista helpotuksesta. Meijän piha – Kinnusen talon kannatusyhdistys voi järjestää markkinat suunnitellusti.

Historiallisessa kaupunkitalossa ja sen pihalla järjestettävien tapahtumien jatkuminen vastaisuudessa ehti hetken huolestuttaa kannatusyhdistyksen aktiiveja ja olla uhattunakin talon rakennuslupaan liittyvän muotoseikan vuoksi.

Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonta on edellyttänyt, että talon omistaja Jaana Kinnunen hakee muutosta talon rakennuslupaan sen käyttötarkoitusta varten, jos talossa halutaan järjestää tapahtumia tulevaisuudessa.

Kannatusyhdistys on perustettu, jotta Kinnusen taloa voisi avata kaikille lappeenrantalaisille ja jotta kaupunkikulttuuri voisi kehittyä. Yhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Littow arveli rakennusluvan muutoksen hakemista liian suuritöiseksi ja pelkäsi muutoshakemukseen tarvittavien selvitysten määrän kasvavan kohtuuttoman suureksi.

Mika Strandén

Kinnusen talon nykyinen omistaja Jaana Kinnunen (lierihatussa) talon 110-vuotisjuhlassa 2019.
Kinnusen talon nykyinen omistaja Jaana Kinnunen (lierihatussa) talon 110-vuotisjuhlassa 2019.

Kaupunki ehdottaa pysyvää kokoontumislupaa

Omistaja Jaana Kinnunen kertoo palkanneensa arkkitehdin laatimaan muutoshakemusta, jotta vaaditut selvitykset toteutuvat ja asiat sujuvat pykälien mukaan.

Hänen mukaansa rakennusvalvonnan tapahtumia varten tarvitsemaa kokoontumislupaa ei ole osattu hakea, koska kukaan ei ole aiemmin kertonut, että sellainen puuttuu, ja koska monelta muulta viranomaiselta, kuten pelastuslaitokselta, haettavat luvat ovat kunnossa.

Kyse on lähinnä väärinkäsityksestä, joka nyt korjaantuu. — Jaana Kinnunen

– Kyse on lähinnä väärinkäsityksestä, joka nyt korjaantuu, Kinnunen sanoo.

Hänen mukaansa tarvittava lupa on kunnossa ennen tämän syksyn joulumarkkinoita. Samaa mieltä on Lappeenrannan kaupungin rakennustarkastaja Päivi Salminen.

– Rakennuslupaan liittyvä kokoontumislupahakemus on vireillä, hän sanoo.

Salmisen mukaan rakennusvalvonnan kokoontumislupa helpottaa tapahtumiin liittyvää viranomaisvalvontaa, eikä sen saaminen ole vaikeaa.

– Ehdotamme hakijoille tavallisesti pysyvän kokoontumisluvan hakemista, sillä se vähentää jokaisen asianosaisen työtä.

Jaana Kinnunen kertoo hakevansa juuri pysyvää lupaa, jotta talon hankkimisen yksi tarkoitus voisi toteutua.

– Alkuperäinen idea on ollut tuottaa iloa kaupunkilaisille tapahtumilla ja tehdä taloa tutuksi niiden avulla.

Kinnusen talon joulumarkkinat ovat 12. joulukuuta. Littowin mukaan paikallisia myyjiä lahjatavaroineen ja tuotteineen on ilmoittautunut tapahtumaan jo paljon, mutta lisää mahtuu.

Mika Strandén

Kinnusen talon sisäpiha oli täynnä ihmisiä 110-vuotisjuhlassa.
Kinnusen talon sisäpiha oli täynnä ihmisiä 110-vuotisjuhlassa.