Eekoo lomauttaa 200 henkilöä matkailu- ja ravintolapuolelta, neljä ravintolaa kiinni torstaina

Torstaista eteenpäin Eekoolla on yhä auki 16 ravintolaa ja hotelli. Matkailu- ja ravintolapuolen työntekijöitä on työskennellyt marketeissa, joissa kauppa on käynyt vilkkaana.

Marleena Liikkanen

Muun muassa Kehruuhuone suljettiin torstaista alkaen. Arkistokuva.
Muun muassa Kehruuhuone suljettiin torstaista alkaen. Arkistokuva.

Etelä-Karjalan Osuuskauppa (Eekoo) lomauttaa koko matkailu- ja ravintola-alan henkilöstönsä pois lukien osan esimiehistä. Keskiviikkona päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena noin 200 henkilöä lomautetaan koronatilanteen vuoksi.

Eekoon matkailu- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne kertoo, että ensimmäiset lomautukset alkavat ensi tiistaina. Tämä on mahdollista, koska työmarkkinajärjestöt sopivat keskiviikkoiltana lomautusilmoitusajan lyhentämisestä viiteen päivään.

Eekoolla on torstaiaamuna edelleen auki 16 ravintolaa ja hotelli, joten lomautukset tapahtuvat vaiheittain ja tilanteen mukaan.

– Emme aio lomauttaa koko kahtasataa henkeä tiistaina, vaan lomautukset tapahtuvat pidemmällä aikavälillä Vuorinne sanoo.

Lomautusten ulkopuolella on suurin osa esimiehistä, joita on Vuorinteen mukaan useita kymmeniä. Toimipaikkoja voidaan pyörittää osin myös esimiesvoimin.

Neljä ravintolaa kiinni torstaina

Tilanne elää, ei voi sanoa päivittäin, vaan tuntuu että tunneittain. — Aleksi Vuorinne

Eekoo sulkee torstaista alkaen neljä ravintolaa. Ne ovat Kehruuhuone, The Old Corner Bank, Cafe Mylly ja Kaakonranta Parikkalassa.

Lappeenrannan Amarillo ja Imatran Rosso ovat auki perjantaina ja lauantaina. Niiden osalta tulevien viikkojen aukiolosta päätetään erikseen.

Vuorinne kertoo, että ravintoloiden sulkemisia tulee todennäköisesti lisää, kun hotelli- ja ravintola-alan tilanne edelleen heikkenee.

– Nyt eletään päivä kerrallaan. Tilanne elää, ei voi sanoa päivittäin, vaan tuntuu että tunneittain. Toki toivon, ettei tarvitsisi tehdä enempää toimenpiteitä, mutta se on epätodennäköistä.

Vuorinteen mukaan matkailu- ja ravintola-alan henkilöstöä on työskennellyt väliaikaisesti Eekoon marketpuolella, jossa kauppa on käynyt vilkkaasti.

– Siellä on paljon mara-puolen porukkaa töissä tälläkin hetkellä.