Eteläkarjalaiset innostuivat seppeletalkoista - Imatra ja Taipalsaarikin lähtivät mukaan

Sankarihaudoille laskettavia havuseppeleitä tehdään lähiviikkoina eri puolilla Etelä-Karjalaa. Isoja talkoita järjestetään ainakin Lappeenrannan jäähallissa ja yliopistolla.

Marleena Liikkanen

Pelkästään Lappeenrannan sankarihautausmaalla on 1400 kiveä seppelöitävänä. Tavoitteena on muistaa itsenäisyyspäivää jokaista suomalaista sankarihautaa havukoristeella.
Pelkästään Lappeenrannan sankarihautausmaalla on 1400 kiveä seppelöitävänä. Tavoitteena on muistaa itsenäisyyspäivää jokaista suomalaista sankarihautaa havukoristeella.


Ajatus kaikkien sankarihautojen koristamisesta havuseppeleillä on saanut eteläkarjalaiset innostumaan. Lähiviikkoina seppeletalkoita järjestetään yleisesti eri puolilla maakuntaa.

Lappeenrannan ja Lemin lisäksi myös Imatralla sekä Taipalsaarella on päätetty muistaa jokaista sankarihautaa havukranssilla. Haudat koristellaan itsenäisyyspäivänä juhlavin menoin kynttilöiden sytyttämisen yhteydessä.

Ensimmäiset 75 seppelettä on jo viety Ristikankaan hautausmaalle.

Imatralla vetovastuun urakasta otti Imatran kokoomus. Taipalsaarella maamiesseura, maaseutunaiset sekä paikalliset käsityöläiset huolehtivat koululaisten kanssa siitä, että kaikille 176 haudalle saadaan havuseppele.

Talkoita luvassa

marraskuun alussa

Ensimmäisen suuri talkoopäivä on torstai 2. marraskuuta. Silloin Taipalsaaren kirkonkylän vanhalla kansakoululla tehdään joukolla seppeleitä kello 17 alkaen.

Toiset laajat talkoot järjestetään samaan aikaan Lappeenrannan jäähallin aulassa. Jääkiekkojoukkue Saimaan Pallo (SaiPa) tarjoaa materiaalit ja talkoolaisille ilmaisen sisäänpääsyn kello 18.30 alkavaan SaiPan A-junioreiden otteluun.

Maanpuolustusnaiset ja sotilaskotisisaret järjestävät omat talkoonsa keskiviikkona 8. marraskuuta Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa osoitteessa Skinnarilankatu 34. Kello 16.45—20 pidettäviin talkoisiin mahtuu noin 60—100 seppeleensitojaa.

Jos isot talkoot eivät houkuta, seppeleitä voi tehdä pienryhmissä tai itsekseen. Lisätietoja saa kaikista Lappeenrannan kukkakaupoista.

— Ensimmäiset 75 seppelettä on jo viety Ristikankaan hautausmaalle odottamaan. Uusia seppeleitä tulee koko ajan, kertoo kukkakauppias Minna Tolvanen lappeenrantalaisesta Hautaustoimisto ja kukkakauppa Tolvasesta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut