Viipurin linnan Pyhän Olavin tornia kunnostetaan tänä vuonna, torni on nyt suljettu yleisöltä

Anniina Meuronen

Viipurin linnan Pyhän Olavin torni nousee 75 metrin korkeuteen meren pinnasta. Tornin ulkoseinän korkeus on lähes 39 metriä.
Viipurin linnan Pyhän Olavin torni nousee 75 metrin korkeuteen meren pinnasta. Tornin ulkoseinän korkeus on lähes 39 metriä.

Viipurin linnan Pyhän Olavin tornia restauroidaan tänä vuonna. Työn takia Viipurin linnan torni on yleisöltä suljettu maanantaista 13. helmikuuta lähtien.

Viipurin linnan verkkosivujen mukaan Pyhän Olavin torni kunnostetaan kauttaaltaan, ja työn arvioidaan valmistuvan marraskuussa.

Rossija 1 -televisiokanavan mukaan Pyhän Olavin tornin restaurointiin ja uusiin turvajärjestelmiin on varattu 80 miljoonaa ruplaa, mikä on noin 1,3 miljoonaa euroa.

Sanomalehti Vyborgskie Vedomostin verkkosivujen mukaan rakennustelineitä on jo pystytetty tornin ympärille.

Viipurin linna on Venäjän ainoa säilynyt keskiaikainen linna. Linnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1293.

Valkeaa Pyhän Olavin tornia pidetään Viipurin symbolina, ja sen näköalatasanne on matkailijoiden suosiossa.

Viipurin linnan museo on auki normaalisti tornin kunnostuksen ajan.

Linna on suosittu matkailunähtävyys, ja siellä on museo ja näyttelyitä. Viipurin linna on myös suosittu keskiaikaisten tapahtumien pitopaikka.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.