Lemi jatkaa entisillä veroprosenteilla — Koiviston korotusesitys 21,5:een sai 4 ääntä

Mika Strandén, mIKA sTRANDÉN

Lemin kunnanvaltuusto päätti pitää veroprosentit ennallaan. Arkistokuva
Lemin kunnanvaltuusto päätti pitää veroprosentit ennallaan. Arkistokuva

Lemin kunnanvaltuusto päätti pitää kunnan tuloveroprosentin ensi vuonna ennallaan lukemassa 21.

Kunnanjohtaja Jussi Stoor esitti aiemmin kunnanhallituksessa tuloveroprosentin korottamista 22:een ja hän käytti korotuksen puolesta puheenvuoron myös valtuustossa. 

Perussuomalaisten Juha Koivisto esittikin korotusta 21,5:een. Äänestyksessä kunnanhallituksen pohjaesitys voitti äänin 17-4. Korotuksen kannalla olivat Antti Junni (sd.), Juha Koivisto (ps.), Lasse Nisonen (ps.) ja Marja Värtö (sd.).

Prosentin nostamista on perusteltu varautumisella kasvavista terveydenhoitomenoista aiheutuvan vajeen kattamiseen. Nostamatta jättämistä on perusteltu korkean tuloveroprosentin aiheuttamalla imagotappiolla.

Muut veroprosentit kelpasivat kaikille valtuutetuille pohjaesityksen mukaisina ja nekin siis pidetään ennallaan. Yleinen kiinteistöveroprosentti on ensi vuonna 1,13, vakituisen asuinrakennuksen 0,53, muun kuin vakituisen asuinrakennuksen 1,13, yleishyödyllisen yhteisön 0 ja rakentamattoman rakennuspaikan 4,0.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet