Eksote luopuu kyydinvälityssopimuksen optiosta — nykyinen sopimus päättyy vuodenvaihteessa

Vammaiskuljetusten puutteet on korjattava marraskuun loppuun mennessä. Vammaisten erityistarpeet aiotaan ottaa paremmin huomioon uusissa kilpailutuksissa.

Minna Mänttäri

Vammaispalvelukuljetukset ovat ontuneet Etelä-Karjalassa. Kuvituskuva.
Vammaispalvelukuljetukset ovat ontuneet Etelä-Karjalassa. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallitus ei ota käyttöön Kuntalogistiikka Oy:n ja ja kuljetuspalveluja tarjonneiden yritysten kanssa solmituissa sopimuksissa olleita optioita. Välityspalveluja hoitavan Kuntalogistiikan kanssa tehty sopimus jää näin ollen reilun puolen vuoden pituiseksi.

Eksote edellyttää myös esiin nousseitten puutteiden pikaista korjaamista marraskuun loppuun mennessä. Uutta kilpailutusta järjestettäessä tarjouspyynnön määrittelyssä otetaan erityisesti huomioon vammaisten erityistarpeet.

Vammaiskuljetukset ovat kangerrelleet Eksoten alueella siitä lähtien, kun asiakkaiden tilaamat vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset siirtyivät heinäkuun lopulla kyydinvälityskeskukselle. Palautetta on tullut muun muassa puhelinpalvelujen ruuhkaisuudesta, kuljetusten myöhästymisestä ja ajoneuvojen riittämättömyydestä.

Eksote pyysi välityskeskukselta ja sopimustakseilta syyskuun alkupuolella selvitystä viivästysten ja ruuhkien syistä. Vastauksissa myöhästyneiden kyyditysten pääasialliseksi syyksi todettiin ajoneuvojen ja puhelinpalvelijoiden riittämättömyys.

Sekä taksien että välityskeskuksen henkilökunnan määrää on jo lisätty.

Juttua korjattu 27.9.2018 kello 17.28 optioiden käytön ja sopimusten päättymisajankohdan osalta. Jutun lopusta on poistettu tieto uusien taksien ottamisesta mukaan toimintaan. Koska sopimukset päättyvät kuluvan vuoden lopussa, vuodelle 2019 ei voida ottaa uusia palveluntuottajia.