Venla Lehtonen piti kolmospaikkansa Kontiolahdella — Tiistaina matka jatkuu Norjaan kohti IBU-cupia

Tenho Tiilikainen

Venla Lehtonen Kontiolahden GP-kisan takaa-ajossa kolmas Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen jälkeen.
Venla Lehtonen Kontiolahden GP-kisan takaa-ajossa kolmas Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen jälkeen.

Imatran Urheilijoiden ampumahiihtäjä Venla Lehtonen piti sunnuntaina kolmospaikkansa Kontiolahden Kontiolahden GP-kisojen takaa-ajossa.

Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen jälkeen matkaan lähtenyt Lehtonen ampui neljällä ampumapaikalla yhteensä viisi hutia, mutta takaa-ajajat jäivät minuutin päähän.
Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräiseltä jäi kotikisan ammunnassa neljä laikkaa pudottamatta. Viisi hutia ampuneesta Enon Kisa-Poikien Mari Laukkasesta ei ollut kakkospaikalla voittajan uhkaajaksi. Laukkanen jäi Mäkäräisestä lopulta 57 sekuntia.
Venla Lehtonen ampui heti ensimmäisellä paikalla kaksi hutia, mutta sen jälkeen tahti parani ja kolmelta seuravalta ampumapaikalta tuli jokaiselta vain yksi huti.
Lauantain pikakisassa Kaisa Mäkäräiselle vajaat puolitoista minuuttia hävinneen Venla Lehtosen ero kärkeen kasvoi sunnuntaina vajaaseen neljään minuuttiin (3.58,1).
Lehtosen takaa-ajajista lähimmäksi pääsi Joutsan Pommin Suvi Minkkinen, joka hävisi imatralaiselle kuitenkin lähes minuutin.

- Tänään hiihto tuntui jaloissa raskaammalta, kelikin oli kyllä paljon märempi. Hyvä kuitenkin, että sain kolmospaikan säilytettyä, Venla Lehtonen kertoi kisan jälkeen.

Lehtonen ampui ensimmäiseltä makuupaikalta kaksi hutia.

- Sen jälkeen tein siirtoja, vaikka tuulta ei paljon ollutkaan. Pystyammunnan kanssa oli tänää hieman vaikeampaa, vaikka sieltä ei paljon huteja tulllutkaan.

Viikonlopun kaksi kolmossijaa varmistivat Venla Lehtoselle paikan alkavan viikon IBU-cupiin.

- Ei tässä ehdi kotona käymään kuin kääntymässä. Tiistaiaamuna pitäisi lentää jo Norjaan, Lehtonen sanoo.