Kolme miestä vangittu Lappeenrannassa toukokuussa tapahtuneen ammuskelun takia — heitä epäillään murhan yrityksestä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta, aseena ollut rynnäkkökivääri

Ammuskelu sattui lappeenrantalaisella tehdasalueella ilta-aikaan perjantaina 4. toukokuuta. Ampumisen jäljiltä on löytynyt 11 luodinreikää.

Sari Tauru

Poliisin mukaan ampuma-aseena on todennäköisesti käytetty rynnäkkökivääriä.
Poliisin mukaan ampuma-aseena on todennäköisesti käytetty rynnäkkökivääriä.

Lappeenrantalaisella tehdasalueella toukokuun alkupuolella tapahtuneen ammuskelun tutkinta on edennyt. Poliisi on ottanut perjantaina kiinni kolme mieshenkilöä ampumatapauksen johdosta. Heidät vangittiin maanantaina murhan yrityksestä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta epäiltyinä.

— Kaksi heistä on poliisille tuttuja tekijöitä jo ennestään, kertoo rikoskomisario Marko Heinonen Kaakkois-Suomen poliisista.

Vangituista kolmesta miehestä kaksi on Etelä-Karjalassa asuvia ja yksi Pohjois-Kymenlaaksossa asuva.

Ammuskelu kerhotilan luona

Ammuskelu sattui Lappeenrannassa Karhuvuoren ja Myllymäen välisellä teollisuusalueella sijaitsevan kerhotilan luona perjantaina 4. toukokuuta. Laukaukset oli ammuttu ohi ajaneesta henkilöautosta noin kello yhdentoista aikaan illalla.

— Autosta on ammuttu yksittäisiä, tähdättyjä laukauksia, jonka jälkeen paikalta on lähdetty pois, Heinonen kertoo.

Laukaukset menivät rakennuksen seinistä läpi ja päätyivät huoneisiin sisälle. Laukauksien jäljiltä seinistä on löytynyt yhteensä 11 reikää.

Aseena rynnäkkökivääri

Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella ampumisessa on todennäköisesti käytetty rynnäkkökivääriä.

— On hyvin harvinaista, että tuollainen ase löytyy. Kyseessä on ollut hyvin voimakastehoinen ase, Heinonen sanoo.

Rynnäkkökivääri pitää selkeästi voimakkaampaa ääntä kuin esimerkiksi käsiase. Poliisi on aiemmin pyytänyt kansalaisilta havaintoja ampumaillan tapahtumista, ja Heinonen kertoo, että niitä on myös saatu.

— Ennakko-oletus oli, että joku on tämän kyllä kuullut.

Rynnäkkökivääri on laiton ase, sillä yksityisellä henkilöllä ei voi olla hallussaan sarjatulitoimista asetta.

— Sarjatuliaseita putkahtaa esille aina silloin tällöin. Osa niistä on salakuljettu ulkomailta.

Esitutkinta jatkuu

Heinosen mukaan poliisilla on hallussaan kaikki ampumiseen osallistuneet henkilöt. Poliisilla on myös olemassa käsitys tapahtumien kulusta ja ampumisen motiivista.

— Koska esitutkinta on kesken, ei niitä voi kertoa vielä julkisuuteen. Nyt vuorossa ovat kuulustelut ja muut esitutkintatoimenpiteet.

Päivitetty 14:41. Lisätty Heinosen kommentit.

Kommentoidut