Pesä Ysit oli huonompi kuin numerot näyttävät

| Paikka pudotuspeleissä lipui taas pykälän kauemmas Ysien hanskasta.

Anu Kiljunen

Sarita Heikkisen huima lyönti antoi Pesä Yseille toivoa jaksovoitosta.
Sarita Heikkisen huima lyönti antoi Pesä Yseille toivoa jaksovoitosta.

Pelkästään tilastoja tutkimalla luulisi Manse PP:n voittaneen keskiviikkona täpärästi Lappeenrannan Pesä Ysit naisten Superpesiksessä, ja toki 2—0 (2—1, 4—3) -tulos kertoo ottelun olleen tiukempi kuin ennakkoon pelättiin. Silti nolla pistettä tukevoitti Pesä Ysien asemaa 9:ntenä, kun lähin edelläoleva Kempele voitti oman ottelunsa. Näin lauantain keskinäinen kohtaaminen Juvalla toi lisäpainetta Pesä Yseille — ottelu olisi pakko voittaa pudotuspelihaaveiden kannalta.

Pesä Ysit voitti avausjaksolla kärkilyönnit 16—12, mutta hävisi kolmostilanteet 3—8. Ulkopeli toimikin hyvin ja teoriassa myös jaksovoitto oli mahdollinen, mutta kolmas ja neljäs vuoro sisällä olivat heikompia kuin alussa.

Kokonaisuutena Manse oli paljon parempi kuin numerot kertovat. — Ville Lantta

Toisella jaksolla Manse PP näytti loistavissa olosuhteissa ratkaisevan ottelun kauden ennätysyleisönsä reimuksi johdettuaan 4—0 ennen Pesä Ysien viimeistä tasoittavaa. Siinä parhaana palkittu Sarita Heikkinen löi läpi kolmospuolelta ja tilanne oli 4—3. Sen jälkeen edellisen ottelun Hyvinkää-voitossa tehot 1+6 koonnut Henriikka Harinen sai mahdollisuuden ajolähtötilanteessa viedä ottelu supervuoroon ja saman mahdollisuuden sai Emmi Simonen. Kumpikaan ei onnistunut.

— Harinen löi tasollaan eli aivan laadukkaasti, mutta Mansen nopea ulkokenttä esti juoksujen synnyn. Kokonaisuutena Manse oli paljon parempi kuin numerot kertovat, lyöntipeli oli liian usein vaisua ja turhia paloja tuli aivan liikaa, sanoi pelinjohtaja Ville Lantta.

Pesä Ysit ei ole voittanut Mansea sitten elokuun 2013. Toukokuussa se hävisi kotonaan 0—2, silloin lukkarina vielä pelannut Fanni Kanerva antoi kaksi vapaataivalta. Nyt Essi Rytteri antoi yhden.

— Fannin pyydettyä siirtoa takaisin Janakkalaan kesäkuussa meidän oli helppo suostua. Essi on nuori oma kasvatti, ja haluamme antaa hänelle mahdollisuuden kehittyä, Lantta sanoi.

Kunnarin iskenyt Heikkinen löi avausjaksolla vieraiden ainokaisen. Lyhyt rajalyönti tasoitti numeroiksi 1—1 toisessa vuoroparissa. Kolmannessa vuoroparissa Manse meni johtoon vapaataipaleella.