Maastopalon sammutustyöt keskeyttivät hetkeksi raideliikenteen Vainikkalassa — Savitaipaleen Susivuoren maastopalon sammutus saatiin päätökseen illalla

Allegrolla ei ollut vuoroja raideliikenteen ollessa poikki. Yksi kemikaalijuna joutui hetken aikaa odottamaan.

Kai Skyttä

Vainikkalan maastopalon syttymissyystä ei ole tietoa.
Vainikkalan maastopalon syttymissyystä ei ole tietoa.

Lappeenrannassa ja Savitaipaleella syttyi sunnuntaina puolenpäivän maissa yhteensä kolme maastopaloa.

Lappeenrannassa havaittiin pieni maastopalo Vainikkalan radan varressa. Sammutustöiden ajaksi pelastuslaitos keskeytti raideliikenteen kyseisellä rataosuudella.

Allegro ei kulkenut sinä aikana, kun raideliikenne oli poikki. Päivystävän palomestari Toni Jaakon mukaan yksi kemikaalijuna joutui hetken aikaa odottamaan.

— Liikennöinti jatkuu välillä Vainikkala–Kouvola normaalisti. Syttymissyystä ei ole tietoa, palo oli havaittu sekä silminnäkijän että junankuljettajien toimesta, Jaako kertoo.

Tuli radan varressa saatiin talttumaan kymmenessä minuutissa ja sammutustyöt alueella kestivät yhteensä puolisen tuntia.

Savitaipaleella palokunta sai hälytyksen kahteen eri kohteeseen.

Ensin Palvanniementiellä tuli karkasi kesämökin pihalla. Paikan päällä olleet kaksi henkilöä tekivät kuitenkin oikeaoppisen alkusammutuksen ja saivat palon leviämisen estettyä.

Palokunta kävi paikalla varmistamassa, että palo saatiin sammutettua loppuun asti. Syttymissyyksi selvisi aiemmin aamulla käytetty grilli, josta tuli oli päässyt irti.

Susivuorentien varrella paloi puolestaan hakkuuaukeata keskellä korpea. Maastoa paloi noin hehtaarin verran. Pelastuslaitos kertoi illalla, että sammutustyöt saatiin päätökseen noin kello 20.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Sammutustöihin osallistui useita pelastusyksiköitä seitsemästä eri palokunnasta.

Juttua muokattu 28.7.2019 klo 15.27, 15.42 ja 21.19: Lisätty Palvanniementien palon syttymissyy ja täydennetty tietoja hakkuuaukean palosta ja sammutustyön päättymisestä.