Sorjonen palaa vielä Lappeenrantaan — Kolmas tuotantokausi näyttää, millainen kaupunki on talvella

Showrunner Miikko Oikkonen vahvisti tiedon kolmannesta tuotantokaudesta rikossarjan toisen tuotantokauden ensi-illassa.

Fisher King

Ville Virtanen esittää Sorjosen päähenkilöä Kari Sorjosta. Tuleva, kolmas tuotantokausi sijoittuu Lappeenrannan talveen.
Ville Virtanen esittää Sorjosen päähenkilöä Kari Sorjosta. Tuleva, kolmas tuotantokausi sijoittuu Lappeenrannan talveen.

Lappeenrantaan sijoittuvasta Sorjosesta tehdään kolmas tuotantokausi. Talvella tapahtuvaa kolmatta tuotantokautta kuvataan kaupungissa ensi talvena.

Rikossarjan showrunner Miikko Oikkonen vahvisti tiedon Sorjosen toisen tuotantokauden ensi-illassa Lappeenrannan kaupunginteatterissa keskiviikkoiltana.

Oikkosen mukaan tällä hetkellä tavoitteena on, että kolmatta kautta aletaan esittää syksyllä 2019. Nyt kolmoskausi on ennakkotuotannossa.

Sarjan vastaava tuottaja Matti Halonen kertoi ensi-iltatilaisuudessa, että tuotantoryhmä työskentelee Lappeenrannassa tiiviisti joulukuusta helmikuuhun.

Oikkosen mukaan talvikuvia kolmatta tuotantokautta varten kuvattiin jo viime talvena. Lappeenrannan talveen sijoittuva tuotantokausi on ollut suunnitteilla jo useampia vuosia, mutta se on pidetty salaisuutena tähän asti.

Aiemmin Oikkonen on kertonut, että alkujaan sarja on suunniteltu kolmen tuotantokauden mittaiseksi. Oikkosen mukaan sarjan alkuperäisessä tuotantoraamatussa luki, että Lappeenrannassa vallitsee aina kesä, mutta tuotantoraamattu oli laadittu pelkästään ensimmäistä tuotantokautta varten.

Toisen kauden ensi-illassa Oikkonen ja Halonen kiittelivät Lappeenrantaa ja lappeenrantalaisia hyvästä suhtautumisesta sarjaan ja sen kuvauksiin. Oikkosen mukaan toisella tuotantokaudella nähdään arviolta 2500—3000 lappeenrantalaista avustajaa. Uusia lappeenrantalaisia tapahtumapaikkoja toisella kaudella on noin 40.

Sarjan toinen tuotantokausi esitetään TV1:ssä 7. lokakuuta kello 21.05 alkaen. Tuotantokausi tulee katsottavaksi myös Yle Areenaan.

Muokattu kello 21.07 ja kello 21.18: Päivitetty lisätiedoilla ja muokattu otsikkoa.