Tirkkonen lähtee mullistuksia kokeneen Klotenin luotsiksi — "Pääsee luomaan uutta"

Kai Skyttä

Tirkkonen lähtee mullistuksia kokeneen Klotenin luotsiksi — "Pääsee luomaan uutta"

Edelliset neljä kautta SaiPan päävalmentajana toiminut Pekka Tirkkonen valmentaa ensi kaudella sveitsiläistä Klotenia maan pääsarjassa. Seura vahvisti juhannusaattona jo aiemmin tällä viikolla huhuissa liikkuneen pestin.

— Kesäkuun alussa tämä mahdollisuus tuli ensimmäisen kerran esille. Pari viikkoa sitten kävin siellä haastattelussa ja sen jälkeen asiat alkoivat loksahdella kohdalleen. Tämä on hieno mahdollisuus päästä valmentamaan arvostettuun sarjaan, Tirkkonen, 47, sanoo.

— Haastattelussa omistaja muun muassa hieman tenttasi saksan kielen taitoani, mutta hyvin se on vielä hallussa, kaksi kautta Saksassa aikanaan pelannut Tirkkonen sanoo.

— Haastattelussa puhuttiin myös pelillisistä näkemyksistäni, ja he olivat kyselleet minusta Suomessa kiekkoihmisiltä.

Kloten sijoittui viime kaudella runkosarjassa seitsemänneksi. Kausi päättyi suoraan neljässä ottelussa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Tapahtumia on piisannut myös kaukalon ulkopuolella, ja ensi kausi on tietynlainen uuden alku.

— Seuran amerikkalaisomistajat vetätyivät, ja mutta kaupungista löytyi sitten uusi omistaja. Sarjapaikan saaminen oli kuitenkin hilkulla, Tirkkonen kertoo.

— Seuraan on palkattu paljon uutta väkeä, joten itsekin pääsee luomaan siellä uutta.

Klotenin ensi kauden kokoonpano on kolmea ulkomaalaisvahvistusta vaille lähes valmis, joten Tirkkonen ei pääse juurikaan vaikuttamaan joukkueen koostumukseen. Hän ei pidä sitä kuitenkaan ongelmana.

— Pitää vain opetella tuntemaan pelaajat. Lähden sinne ensi viikolla, kesätreenit ovat vielä käynnissä ennen kesätaukoa.

Tomi Tiilikainen

Uusimmat uutiset