Äiti oli sairaalassa ja hoitokodissa, tytär käytti varoja omiin menoihinsa

Noin kuusikymmenvuotias nainen on tuomittu ehdolliseen vankeuteen äitinsä varojen anastamisesta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi törkeästä kavalluksesta kuuden kuukauden mittaisen tuomion.

Teot tapahtuivat vuosien 2012—2014 aikana. Rikokset tulivat ilmi sen jälkeen, kun Lappeenrannassa asunut äiti kuoli tämän vuoden alussa.

Tytär oli muun muassa nostanut rahaa äitinsä pankkitililtä, siirtänyt rahoja äitinsä tililtä omalleen ja avannut äitinsä nimissä luottotilin. Hän siirsi itselleen tai käytti äitinsä rahoja noin 23 000 euron arvosta. Summan suuruuden vuoksi oikeus arvioi rikoksen törkeäksi.

Tytär oli ryhtynyt hoitamaan äitinsä raha-asioita, kun äiti joutui ensin sairaalaan ja sitten palvelukotiin. Äiti oli tänä aikana menettänyt kykynsä taloudellisten asioiden hoitamiseen.

Tuomittu myönsi tapahtumat, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän vetosi aiempiin omiin avustuksiinsa vanhempiensa hyväksi ja näiden asioiden hoidosta aiheutuneisiin kuluihin.

Tuomittu joutuu korvaamaan anastamansa varat äitinsä kuolinpesälle korkoineen. Lisäksi hän joutuu maksamaan oikeudenkäyntikuluja.

Tuomiosta voi valittaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.