Tuen grilli laajeni Kaukaalla — keittiössä on nyt tilaa

Pauli Vauhkonen

Tuen grilli sai laajennuksessa ison keittiön. Siellä työvuorossa ovat Sini Malinen (vas.) ja Senja Poutiainen.
Tuen grilli sai laajennuksessa ison keittiön. Siellä työvuorossa ovat Sini Malinen (vas.) ja Senja Poutiainen.

Hampurilaisistaan tunnettu Tuen grilli on kuoriutunut laajennusremontista Lappeenrannan Kaukaalla. Noin 50 neliön rakennus sai noin 30 neliötä lisätilaa.

— Pääasiassa keittiötä laajennettiin, kertoo Aila Paukkunen, joka pitää Tuen grilliä tyttäriensä Titta Paukkusen ja Laura Paukkusen kanssa.

Kolmisen viikkoa sitten valmistuneessa laajennuksessa tuli muutoksia myös asiakastilaan, jonne maanantaina tultiin kukkienkin kanssa: Tuen grillillä oli remonttiavajaiset tarjouksineen.

— Saatiin tavarat paikalleen, joten joukkoja uskallettiin ottaa jo vastaan, Titta Paukkunen kertoo.

Tuen grilli oli alunperin SaiPan Tuki ry:n grillikioski Strandertskjöldinkadun ja Parkkarilankadun risteyksessä, missä se toimi ties kuinka kauan. Aila Paukkunen tuli siihen yrittäjäksi vuonna 1994.

Nykyisin grilli on osoitteessa Standertsjöldinkatu 1, jonne se siirtyi uudisrakennukseen vuonna 2012. Työntekijöitä on kahdeksan, kesällä enemmän.

— SaiPan Sputnik-verkostoon kuulutaan, sitä kautta SaiPaa edelleen tuetaan. Aila ja Titta Paukkunen kertovat.

SaiPan matsit tuovat grillille asiakkaita, muun muassa.

— Jäähalli, Kaukaan tehtaat ja autoileva nuoriso, Aila Paukkunen luettelee vakioasiakkaita tuottavat tahot.

Vuonna 2015 Tuen grilli oli tv-sarjassa Grillit huurussa, jota tähditti stand up -koomikko Sami Hedberg. Sen jälkeen tuli Paukkusten mukaan lisää asiakkaita.

Grillin laajennuspäätös oli tehty jo aikaisemmin. Tuotearsenaali ei laajentunut, koska se on iso jo entisestään.

Niitä kuuluisia hampurilaisia on tupla- ja kasvisversioineen lähemmäs 30 sorttia. Niistä tuplatulinen on paikan suosittu erikoisuus, Paukkuset kertovat.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.